Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Procesul de restituire a imobilelor confiscate în perioada comunistă: Preşedintele Iohannis a promulgat varianta finală a legii

Publicat

klaus iohannis

Restituirea imobilelor confiscate în perioada comunistă: Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 20 octombrie 2023, decretul referitor la promulgarea completărilor aduse Legii nr. 165/ 2013. Este vorba despre măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada comunistă în România.

Actul normativ promulgat lărgeşte categoriile de solicitanţi care beneficiază de prioritate la soluţionarea dosarelor cu persoanele cu handicap grav, respectiv cele care beneficiază de pensie de invaliditate de gradul I, potrivit site-ului Președinției.

Ce persoane au prioritate în soluționarea dosarelor de restituire a imobilelor preluate abuziv în perioada comunistă

„Cererile formulate de persoane în favoarea cărora instanţele judecătoreşti s-au pronunţat, prin hotărâri judecătoreşti irevocabile/definitive, asupra existenţei şi întinderii dreptului, precum şi asupra calităţii de persoană îndreptăţită se soluţionează cu prioritate”, mai prevede legea.

Actul normativ stipulează, totodată, că „persoanele cu privire la care, prin hotărâri judecătoreşti irevocabile/definitive, instanţele de judecată s-au pronunţat asupra existenţei şi întinderii dreptului, precum şi asupra calităţii de persoană îndreptăţită şi care nu au formulat cereri în baza Legii nr. 10/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pot depune cereri pentru acordarea de măsuri compensatorii prin puncte la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor”.

Cererile se depun în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax