Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Procesul dintre Lazăr și Ministerul Justiției, de la Curtea de Apel Alba Iulia, își pierde sensul. Ce termen a primit

Publicat

lazar

Procesul dintre procurorul general Augustin Lazăr și Ministerul Justiției, derulat la Curtea de Apel Alba Iulia, a primit un nou termen, pe 23 aprilie 2019. Judecătorul a constatat că procedura de citare a unuia dintre cei trei intervenienți nu a fost îndeplinită corect.

Termenul nou, acordat de judecător, este aproape de cel la care expiră mandatul procurorului general (la finalul lunii aprilie), ceea ce face ca procesul să își piardă din sens, în opinia apărătorului acestuia, avocatul Ovidiu Podaru.

Trei cereri de intervenţie accesorie au fost formulate de Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor şi două persoane fizice – Pompiliu Gheorghe Stan şi Emilian Stancu. Problemele au apărut la citarea celui din urmă.

YouTube video

”Curtea de Apel Alba Iulia a constatat că procedura de citare cu unul dintre cei trei intervenienți în această cauză nu a fost îndeplinită, cauza fiind în stare de amânare, instanța a stabilit un nou termen de judecată pentru data de 23 aprilie 2019, termen până la care vor fi luate toate măsurile pentru ca procedura de citare să fie realizată corespunzător” a declarat Cosmin Muntean, purtător de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia.

”A fost o lipsă de procedură cu unul dintre intervenienți. S-au formulat trei cereri de intervenție până acuma, fiecare a încercat să sprijine într-un fel sau altul, din motive diverse, apărarea uneia sau alteia dintre părți, două sunt pentru reclamant, una este pentru pârât, fiecare și-a argumentat pe 10-15 pagini o poziție în sensul în care sprijină pe domnul procuror general sau pe ministrul Justiției” a spus avocatul lui Augustin Lazăr, Ovidiu Podaru.

op

Întrebat dacă procesul mai are sens, având în vedere amânarea până aproape de termenul de exprirare a mandatului de procuror general a lui Augustin Lazăr, avocatul acestuia a spus că ”probabil că nu”.

”Problema este de suspendare, în sensul că se pune problema dacă mai ai ce suspenda sau nu… Ok, de anulat teoretic se poate și după aia, în sensul că se poate cere un euro daune morale, sau poate vrei să îți aperi reputația… Dar ca suspendare, în mod evident, nu mai ai ce suspenda decât atâta timp cât actul de numire în funcție este în vigoare” a adăugat Podaru.

Procesul plimbat de la Alba Iulia la București și înapoi. Procurorul general a depus la Curtea de Apel Alba Iulia, oraş în care îşi are domiciliul, o acţiune în contencios-administrativ prin care cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie.

De asemenea, Augustin Lazăr a mai cerut suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială. Asta se întîmpla la începutul lunii octombrie a anului trecut.

Atunci instanța a stabilit că nu are competența teritorială de a judeca acest caz și l-a trimis la Curtea de Apel București. Pe 12 decembrie 2018, Curtea de Apel Bucureşti a decis că nu are nici ea competenţa de a judeca procesul şi a trimis dosarul înapoi la CA Alba Iulia.

Procedura spune că în cazul deciziilor contradictorii ale instanţelor de acelaşi grad, instanţa superioară, în acest caz Înalta Curte de Casație și Justiție, rezolvă conflictul de competenţă. ÎCCJ a decis că instanţa competentă să judece dosarul în care procurorul general solicită suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie este Curtea de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Jidanul

    marți, 02.04.2019 at 14:09

    Gusti Lazar viseaza sa mai fie procuror general al Romaniei,dar i-a trecut vremea caci el e de pe timpul lui Ceausescu si a evitat sa scrie in CV ca a fost in 1981 procuror care decidea sau nu ramanerea in puscarii a celor ce contestau regimul Ceausist…..Se AGATA OMUL de orice si nu vrea sa plece la pensie,iar in 1-4.2019 la Antena 3 a fost dat in vileg acest procuror comunist….!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax