Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Procesul dintre Traian Berbeceanu și fostul șef al SRI Alba, Ioan Tarnu, a ajuns la Curtea de Apel. Istoria litigiului

Publicat

Un nou ”episod” din procesul actualului șef de cabinet al ministrului de interne, Traian Berbeceanu și fostul șef SRI Alba, Ioan Tarnu, se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia.

Este vorba despre procesul în care fostul șef BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu l-a dat în judecată pe Tarnu, pentru mai multe afirmații făcute de fostul șef SRI într-o emisiune la Antena 3.

Mai exact, după ce Tarnu a pierdut în luna mai a anului 2018 procesul la instanța de fond, Judecătoria Alba Iulia și a fost obligat la plata a 20.000 de lei, în urma apelului, litigiul în civil s-a mutat la Tribunalul Alba.

La tribunal, aproape un an mai târziu, în luna aprilie, magistrații au decis că procesul trebuie rejudecat la instanța de fond, adică la Judecătoria Alba Iulia.

Însă sentința judecătorilor de la Tribunalul Alba a putut fi atacată în recurs la instanța superioară, Curtea de Apel Alba Iulia, lucru care s-a și întâmplat. 

În 17 decembrie 2019, pe rolul Curții de Apel Alba Iulia a fost înregistrat recursul formulat de Traian Berbeceanu, față de decizia Tribunalului Alba.

Magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia vor da sentința definitivă privind rejudecarea dosarului la Judecătoria Alba Iulia.

Berbeceanu i-a cerut în instanță lui Tarnu  20.000 lei pentru o serie de  afirmații, după ce acesta din urmă a apărut într-o emisiune la Antena 3, în care a făcut acuzații legate modul în care fostul șef al BCCO Alba Iulia și-ar fi instrumentat dosarele, inclusiv legate de o presupusă tentativă de înscenare a cărei victimă ar fi urmat să fie fiica fostului șef SRI.

Istoria procesului dintre Berbeceanu și Tarnu

La începutul lunii octombrie 2017, dosarul în care comisarul avea calitatea de reclamant și fostul șef SRI cea de pârât, a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, unde Berbeceanu cerea daune morale de 20.000 lei pentru afirmațiile mincinoase făcute de Tarnu.

La data de 2 februarie 2018, procesul celor 2 a fost mutat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia deoarece Ioan Rus avocatul lui Tarnu, a făcut apel la o prevedere din noul cod de procedură civilă, potrivit căreia procesele în care sunt invocate pretenții financiare mai mici de 200.000 de lei sunt de competența Judecătoriei. Instanța a fost de acord și a trimis dosarul la Judecătoria Alba Iulia.

Pe 11 mai, s-a dat sentința în cadrul procesului unde Judecătoria Alba Iulia a „constatat că pârâtul a încălcat drepturile nepatrimoniale ale reclamantului prin acordarea interviului difuzat la data de 5 septembrie 2017, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, pe postul de televiziune Antena 3.”

În 9 aprilie 2019, magistrații au admis, apelul celor doi în cazul sentinței civile date de Judecătoria Alba Iulia. Aceștia au anulat hotărârea și au dispus trimiterea cauzei spre rejudecare.

Motivarea Tribunalului Alba a fost emisă în luna noiembrie, iar Traian Berbeceanu a făcut recurs. Judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia se vor pronunța în litigiul dintre cei doi. Momentan, dosarul nu a primit un prim termen de judecată.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax