Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Procesul şpăgii fostului șef al ANOFM a început cu o amânare. Avocaţii lui Silviu Bian au cerut timp pentru pregătirea apărării

Publicat

Judecarea de fond a cazului de primire de mită a fostului şef al ANOFM, Silviu Bian a avut primul termen la Tribunalul Bucureşti. Aceasta a început cu o amânare. În dosarul de infracţiuni de corupţie cu numărul 71322/3/2011, Bian a fost trimis în judecată în 9 noiembrie, de procurorii DNA, pentru mită în firmă continuată. Acesta a fost cercetat în stare de arest preventiv, fiind reţinută şi Maria Ţichindelean, subordonata acestuia, acuzată că ar fi primit şi ea mită în sumă de 10.000 lei.

La termenul de marţi de la Tribunalul Bucureşti, instanţa a amânat judecarea cauzei din cauza faptului că dosarul de fond nu a fost restituit de la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat recursul formulat de Bian împotriva măsurii arestării preventive. Tot marţi, avocaţii inculpaţilor Ristache Cristea şi Maria Ţichindelean au cerut timp pentru studierea dosarului, în vederea pregătirii apărării.

Silviu Bian a fost prins în flagrant în timp ce primea 82.000 lei mită de la subalternii săi de la AJOFM Braşov.

Alexandra Maria Ţichindelean a avut funcţia de director al Organismului Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul ANOFM (OIPOSDRU), în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită şi Cristache Ristea, director executiv al Centrului Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu Râşnov este acuzat de complicitate la infracţiunea de luare de mită în formă continuată.

Silviu Bian, fost vicepreședinte al PDL Alba și președinte al ANOFM, a fost trimis în judecată de către Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe motiv că a primit mită în valoare de peste 1.000.000 de lei şi 22.000 de euro, în 11 etape, în perioada decembrie 2010 – octombrie 2011. Banii au fost încasaţi de la angajaţii SC „Crownford” SRL, partener în două proiecte cu finanţare europeană. Șpaga reprezenta 25% din costul proiectelor, respectiv cofinanţarea acestora din fonduri proprii.

Următorul termen de judecată la Tribunalul Bucureşti a fost stabilit în 9 decembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax