Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Procurori din țări UE și Republica Moldova, într-un schimb de experiență, la Alba Iulia

Publicat

Un grup format din patru procurori din state membre ale Uniunii Europene și doi procurori din Republica Moldova desfășoară, la Alba Iulia, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2017, un stagiu de schimb de experiență pentru autoritățile judicare. Programul se derulează sub egida Rețelei Europene Judiciare de Formare Profesională, în colaborare cu Institutul Național al Magistraturii și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Sunt prezenți la Alba Iulia procurorii Kristel Bruyninckx din Belgia, Alberto Saiz Conrado din Spania, Dimiter Halachev din Bulgaria, Frederik Reinders Sascha din Germania, respectiv Adrian Scutaru și Alexandru Zlobin din Republica Moldova. Din partea PÎCCJ este prezent Nicoleta Ștefanov, procuror în cadrul Serviciului de Cooperare Judiciară Internațională, Relații Internaționale și Programe.

Agenda de lucru cuprinde vizite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Curtea de Apel Alba Iulia, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, Baroul Alba, Inspectoratul Județean de Poliție Alba, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu și Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara.

”Programul de schimb de experiență al autorităților judiciare europene este destinat judecătorior și procurorilor din toate Statele membre ale Uniunii Europene, precum și celor din Statele în curs de integrare și permite participanților să se familiarizeze cu sisteme judiciare diferite, în scopul întăririi încrederii reciproce în actele de justiție din spațiul european și a dezvoltării cooperării judiciare internaționale, prin creearea de puncte de legătură între autoritățile judiciare ale Statelor membre”, se afirmă într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Programul va continua în perioada 6-10 noiembrie 2017 la București, unde procurorii străini vor avea întâlniri cu repreznetanții conducerii Ministerului Public, vor efectua vizite de lucru la Curtea Constituțională, la Direcția Națională Anticorupție, Institutul Național al Magistraturii, Direcția Generală de Poliție a muncipiului București, precum și la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, SELEC Center – Centrul Sud- Este European pentru Implementarea Legii și SEEPAG – Grupul Consultativ al Procuroprilor din Sud-Estul Europei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax