Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Procurorii din Alba cer pușcărie pentru un instructor auto. A luat ȘPAGĂ 150 de lei pentru protocolul polițiștilor

Publicat

scoala

Un instructor auto din Baia de Arieș, care a cerut „șpagă” 150 de lei de la un elev al său, a fost prins în flagrant, iar înainte de asta discuțiile sale cu elevul au fost înregistrate și folosite ca probe în dosar. În anul 2017, el a fost trimis în judecată și a primit 2 ani de închisoare cu suspendare. Procesul continuă, după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a făcut apel la decizia inițială.

Anul trecut în iulie, instructorul auto Vlad Valer din Baia de Arieș a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba pentru acuzația de trafic de influență.

Potrivit autorităţilor de anchetă, în luna ianuarie a anului 2017, instructorul auto i-a cerut 150 de lei „șpagă” unui elev de al său motivând că banii  sunt pentru masa de protocol organizată pentru polițiștii examinatori. Ar fi vrut astfel să-l ajute pe elev să obțină permisul auto, categoriile C și E.

„….inculpatul i-a pretins acestuia suma de 150 lei, pe care martorul i-a dat-o inculpatului, după ce în prealabil inculpatul i-a spus martorului că a promovat examenul de conducere pentru categoria C, spunându-i că l-a ajutat pe martor să promoveze acest examen și că pentru a-l ajuta a dat această sumă de bani polițistului examinator. Martorul denunțător a arătat în mod expres că această sumă nu i-a fost cerută înainte de examen, el având convingerea că a promovat acest examen în baza cunoștințelor pe care le-a dobândit. Cu toate acestea, i-a dat inculpatului suma solicitată”, se arată în rechizitoriul cazului.

Oamenii legii au intrat pe firul cererii de „șpagă” și pe 26 ianuarie 2017 i-au organizat instructorului auto un flagrant.

Înainte de flagrant pe data de 19 ianuarie 2017, Vlad Valer a fost înregistrat cum purta o discuție cu elevul său în care îi cerea suma de bani:

„G.V.M.: … dacă m-ați ajutat la C, mă mai puteți ajuta și la E?

V.V.: Ie, mă! Stai liniștit, mă!

G.V.M.: Și cât costă?

V.V.: Păi stai! Dacă sunteți 3 – 4, să facă de-o masă, acolo. 100- 150 unul. Vedem noi.

G.V.M.:  Deci tot ca la C?

V.V.: Ie mă! Ie! Stai liniștit.„

Iar în data flagrantului o altă discuție:

„G.V: Și cât? Cât rămâne?

V. V.: Pentru protocol mă, o sută cincizeci, pentru protocol!

G.V.M.: Ok. Și amu cât îi ?

V.V. : O sută cincizeci mă. Dai ieftin o masă, protocolul la ei, atâta-i ie.”

Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Alba, bărbatul fiind acuzat de trafic de influență și în luna ianuarie a anului 2018 a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Acum Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a făcut apel la decizia Tribunalului și dosarul a ajuns pe rolul instanței superioare, Curtea de Apel Alba Iulia pentru rejudecare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax