Connect with us
Publicitate

BLAJ

Procurorii din Blaj au iertat un bărbat care a dat o țeapă pe OLX, cu două bilete la UNTOLD. Ce motive au invocat

Publicat

Procurorii din Blaj au renunțat la urmărirea penală și automat să trimită în judecată un bărbat care a dat o țeapă pe OLX, cu două bilete la festivalul UNTOLD din Cluj.

Păgubiții s-au ales cu două bilete false, dar și cu aproape 800 de lei pierduți. 

După mai bine de doi ani, timp în care dosarul s-a aflat pe masa procurorilor din Blaj, magistrații Judecătoriei au decis să confirme renunțarea la urmărirea penală deoarece nu mai există interes public. 

Din căte se pare, cel care a înșelat cu două bilete false la festival a fost identificat, în persoana unui bărbat din Prahova.

Potrivit motivării instanței, ”în data de 12 aprilie 2019, prin intermediul siteului www.olx.ro, a achiziționat două bilete pentru festivalul UNTOLD, de la o persoană care folosea numele de utilizator, (…) contra sumei de 760 lei, fiind asigurat de către vânzător că biletele sunt valabile și nu o să aibă probleme la intrarea la festival. In data de 01 august 2019, la momentul când acesta a dorit să intre efectiv la festival, biletele i-au fost refuzate de organizatori, alte persoane validând biletele în cauză, astfel persoana vătămată a constatat că l a fost înșelat cu privire la veridicitatea biletelor achiziționate de pe site-ul www.olx.ro, de la utilizatorul în cauză”, se arată în motivarea instanței.

A fost deschis un dosar penal, iar timp de mai bine de doi ani a fost în lucru. Asta până în data de 19 noiembrie 2021 când procurorii au cerut confirmarea la renunțarea urmării penale. În linii mari desfășurarea procesului ar fi fost prea scumpă față de prejudiciul de 760 pe care l-a pricinuit inculpatul.

”Astfel, judecătorul de cameră preliminară reţine că pentru infracţiunea ce face obiectul cercetărilor, legea nu prevede o pedeapsă mai mare de 5 ani, fiind astfel îndeplinită cerinţa referitoare la pedeapsă.

Sub aspectul temeiniciei, în raport cu starea de fapt descrisă în ordonanţă şi cu actele şi lucrările dosarului, judecătorul constată că nu există interes public în urmărirea faptei reclamate, faţă de conținutul acesteia, împrejurările concrete de săvârşire şi urmările produse.

Pentru a conchide astfel, judecătorul de cameră preliminară reţine şi disproporția vădită între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și gravitatea urmăririi produse”, se arată în motivarea instanței.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax