Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Procurorii din Blaj au transferat un dosar de înșelătorie la nivel european, magistraților din Germania. Escrocherii cu utilaje

Publicat

Un bărbat din Blaj a căzut victima unei escrocherii făcute de mai mulți bărbați din Germania, la nivel european. Este vorba despre o înșelăciune cu vânzarea unor utilaje agricole. 

Utilaje agricole folosite, care au un preț destul de mare, de peste 10.000 de euro. La doi ani de când a devenit victimă, magistrații din Blaj au admis cererea de transfer a cauzei penale, procurorilor din Germania. 

Din câte se pare făptuitorii, mai mulți bărbați din Germania, sunt anchetați la nivel european pentru înșelătorii similare. În Germania, Parchetul din Wuppertal se ocupă de anchetă, în cazul bărbaților.

Cum acționau escrocii

Înșelătoria este una simplă și a fost detaliată în motivarea instanței, de magistrații din Blaj, în data de 17 aprilie 2024.

Cei din Germania postau pe un site de vânzări mai multe utilaje agricole. Însă utilajele nu le aparțineau, ci erau poze luate de la alte anunțuri prin care se vindeau utilaje.

Dacă erau contactați de o persoană care era interesată de achiziționarea unui utilaj, aceștia emiteau o factură cu numele unei firme, dar cu un cont bancar care aparținea unuia dintre escroci.

După ce cumparatorii achitau suma de bani, aceștia nu mai răspundeau la mesaje, sau la telefon și întrerupeau orice contact cu cei care livraseră banii.

Reprezentantul unei firme din Blaj păgubit

Una dintre victime a fost administratorul unei firme din Blaj. Acesta a găsit la sfârșitul anului 2022 un anunț pentru o combină agricolă. A luat contact cu presupusul vânzător și a primit un cont bancar în care a virat 13.000 de euro.

De fapt i-a virat banii unuia dintre escroci. După, acesta a amânat livrarea utilajului către România invocând că nu au intrat banii, iar apoi a întrerupt orice contact cu cel care a cumpărat utilajul.

Administratorul fimei din Blaj a făcut câteva cercetări și a descoperit că utilajul pe care îl cumpărase mai era postat și pe alte site-uri.

Așa a aflat că și o altă persoană a fost victima escrocilor din Germania.

Procedura prin care cea de a doua persoană a fost păgubită, a fost similară.

În data de 17 aprilie 2024, magistrații din Blaj au transferat cazul administratorului păgubit, procurorilor din Germania.

Ancheta va fi continuată de aceștia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax