Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Procurorii din Câmpeni au vrut să închidă un dosar de furt, dar judecătorii s-au opus. Cum a ”operat” un bărbat în vârf de munte

justitie

Publicat

Procurorii din Câmpeni au vrut să închidă dosarul penal al unui bărbat, cercetat pentru furt, dar magistrații instanței s-au opus. Bărbatul în cauza este momentan deținut în Penitenciarul Aiud.

Acesta a reușit să fure aproape 1000 de lei și trei telefoane mobile ce aparțineau unui bărbat, care stătea la o cabană. Modul în care acesta a câștigat încrederea bărbatului și cum a procedat este detaliat în motivarea magistraților care au respins cererea procurorilor. 

Faptele pentru care bărbatul a fost cercetat s-au petrecut în luna august a anului 2019.

Atunci, potrivit motivării instanței, ”în intervalul orar 19:00 – 20:00 , în timp ce persoana vătămată se afla la cabana unde domiciliază pe timp de vară, din locul numit ” coliba Biroasului” , la aceasta s-au prezentat 2 persoane , identificate ca fiind suspectul din cauza de față și o femeie, aceștia arătându-se interesați de o persoană.

În acest sens cei doi i-au arătat fotografia unei persoane de sex feminin, stocată pe un telefon mobil. Cei doi tineri au intrat în curtea locuintei și i-au solicitat persoanei vătămate să le dea un kilogram de afine, persoana vătămată fiind de acord cu această solicitare.

Ulterior cei trei au intrat în cabană iar persoana vătămată le-a adus afine într-o pungă. Suspectul s-a oferit să îi plătească aceste fructe de pădure , înmânându-i o bancnotă de 100 de lei.

Persoana vătămată i-a răspuns acestuia că nu poate să îi dea rest de la această sumă , întrucât nu are în imobil decât suma de 950 lei , această sumă prezentând-o suspectului pentru a fi mai credibilă.

După ce a arătat suma respectivă, banii au fost lăsați în camera de zi , alături de 3 telefoane mobile. În această situație ca și recompensă dar și pentru a-i capta încrederea persoanei vătămate suspectul a ieșit afară din cabană și i-a adus acesteia o sticlă de coniac ”Alexandrion” , în care se mai afla cantitatea de 150 grame, servind-o pe victimă. Ulterior au ieșit afară din cabană iar suspectul s-a oferit să facă o fotografie celor prezenți, afirmând că se află în zonă pentru a aduce ajutoare.

În timp ce se pregăteau să facă aceea fotografie , suspectul a motivat că și-a uitat telefonul mobil în casă, astfel că s-a reîntors singur în cabană și a luat suma de bani care i-a fost prezentată de persoana vătămată, precum și cele 3 telefoane mobile.

S-a reîntors la persoanele care așteptau pentru a fi fotografiate, a realizat fotografia după care suspectul și persoana care îl însoțeau s-au îmbrățișat cu persoana vătămată, comunicându-i acesteia că se vor reîntoarce a doua zi. După momentul plecării celor 2 persoana vătămată a intrat în cabană și a sesizat lipsa banilor și a telefoanelor mobile iar la scurt timp a apelat numărul de urgență 112”, se arată în motivarea instanței.

Procurorii au vrut să închidă dosarul penal deoarece au considearat că nu mai prezintă un interes și din cauza faptului că persoana vătătmată nu a mai dorit ca cercetările să mai continue.

În schimb, judecătorii care au analizat cererea au considerat că dosarul nu trebuie închis și că bărbatul trebuie adus în fața justiției. Au respins cererea de confirmare a renunțării penale și mai mult de atât au dispus ca femeia care l-a însoțit pe inculpat să fie și ea audiată.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate