Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Procurorii din Sebeș au iertat doi bărbați care au atacat o mașină a Poliției Locale și au amenințat agenții baricadați în ea

Publicat

Doi cetățeni din Sebeș au fost iertați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, după ce în urmă cu doi ani au atacat o mașina a Poliției Locale. 

Mai exact i-au făcut pe cei doi polițiști locali să se baricadeze în mașină și să cheme întăriri ale polițișilor de lPJ Alba. Deși două persoane au fost cercetate  pentru ultraj, procurorul de caz a considerat că nu mai este nici un interes public în urmărirea cazului. 

Cererea de urmărire penală a fost admisă de magistrații din Sebeș în data de 27 septembrie 2022.

Cele două persoane cercetate s-au întâlnit la sediul Parchetului din Sebeș cu cei doi polițiști locali, unde și-au cerut scuze față de aceștia, iar polițiștii au spus că nu mai au pretenții. De asemenea cele două persoane cercetate au spus că sunt de acord să presteze muncă în folosul comunității.

Datorită acestor considerente, procurorul de caz a cerut renunțarea la urmărirea penală. Mai exact procurorul de caz i-a chemat la Parchet pe cei patru și i-a împăcat.

Totul a început după un incident anterior între polițiștii locali și cei doi bărbați. La câteva zile, după incident, polițiștii se aflau iar pe strada Izvorului din Sebeș.

Potrivit motivării instanței, la data de 05.11.2020, în jurul orei 13:00, persoanele vătămate  se aflau din nou de serviciu, în serviciul de patrulare cu autospeciala, iar în timp ce se deplasau pe strada Izvorulul, ocazie cu care au fost opriți de către numitul care le-a solicitat să se legitimeze întrucât vrea să depună plângere împotriva lor pentru intervenția precedentă, moment în care a început să le adreseze celor doi polițiști cuvinte și expresii jignitoare, să bruscheze ușa autospecialei și să îi amenințe cu acte de violență.

În urma strigăturilor numitul, la fața locului au ieșit din curți mai multe persoane de etnie romă, printre care și mama, soția, fratele și fiul acestuia, care s-au strâns în jurul autospecialei, iar a început să tragă insistent de mânerele ușilor autospecialei care erau încuiate, aspect ce le a provocat o stare de temere.

Persoanele vătămate au precizat că alături de bărbat, era și fiul acestuia, care a devenit și el recalcitrant și a început să exercite amenințări cu acte de violență.

Persoanele vătămate au declarat că au fost nevoite să solicite sprijinul celorlalte echipaje de poliție pentru a putea ieși din zona respectivă, ceea ce s-a și întâmplat când au sosit la fața locului un echipaj de poliție locală format din polițiștii  și un echipaj aparținând Poliției Municipiului Sebeș”, se arată în motivarea instanței.

De asemenea, polițiștii chemați la intervenție au auzit prin stație,țipetele celor care atacau mașina de poliție locală.

În data de 27 septembrie magistrații Judecătoriei Sebeș au admis cererea de renunțare la urmărirea penală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax