Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Procurorii DNA Alba Iulia anchetează trei persoane pentru fraudă la BAC, la un liceu din Sibiu

Publicat

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au început urmărirea penală faţă de trei persoane din Sibiu, pentru trafic de influenţă legat de examenul de Bacalaureat. Este vorba despre preşedintele Comisiei de Bacalaureat din Centrul zonal de evaluare Sibiu, un funcţionar de la Colegiul Tehnic “Independenţa” Sibiu şi un candidat la proba scrisă de limba română.
Cei trei sunt Sorin Joantă, inspector şcolar și președinte al Comisiei de bacalaureat din Centrul zonal de evaluare Sibiu, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă; Viorel Giupană, funcționar la Colegiul Tehnic „Independenţa” Sibiu, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă şi Toma-Ştefan Stancă, candidat la examenul de bacalaureat, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.
Potrivit procurorilor, în 1 iulie, Viorel Giupană a primit de la candidatul la examenul de bacalaureat Toma-Ştefan Stancă (Colegiul Tehnic „Independenţa” Sibiu) suma de 2.200 lei (echivalentul a 500 euro), folosindu-se de influenţa pe care susţinea că o are asupra cadrelor didactice din Comisia de corectare a lucrărilor la examen, astfel încât să îi fie asigurată candidatului reuşita la proba de Limba şi Literatura Română.În perioada 1-3 iulie 2013, în calitate de inspector şcolar și președinte al Comisiei de bacalaureat din Centrul zonal de evaluare Sibiu (având sarcini privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat la nivelul județului), Sorin Joantă a acceptat promisiunea de a primi de la Viorel Giupană o parte din suma de 2.200 lei, cu scopul de a interveni la evaluatorii din Comisia de corectare a lucrărilor la examenul de bacalaureat de la Colegiul Tehnic „Independenţa” Sibiu, astfel încât să i se asigure candidatului promovarea probei de Limba şi Literatura Română.

Faţă de Sorin Joantă şi Viorel Giupană, procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul specializat al lucrătorilor din cadrul Serviciului Român de Informaţii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax