Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Procurorii DNA Alba Iulia au trimis în judecată un consilier superior de la APIA. Ce acuzații îi aduc

Publicat

Procurorii DNA Alba Iulia au trimis în judecată un consilier superior în cadrul APIA (la data comiterii faptelor), acuzat de fraudă informatică și folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false. 

Acesta ar fi transferat peste 11 hectare de teren aparținând unei persoane, fără acordul acesteia, pe cererea altui fermier.

Până la finalizarea procesului, beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Comunicatul DNA:

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului RANCA DUMITRU, la data faptelor consilier superior în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.), pentru săvârșirea infracțiunilor de:

 • folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
 • fraudă informatică.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2021, inculpatul Ranca Dumitru, în calitatea menționată mai sus, în mod nelegal (prin accesarea sistemul informatic al A.P.I.A.), ar fi transferat suprafața de 11,26 ha, aparținând unei persoane, fără acordul acesteia, pe cererea altui fermier, rezultatul acestui demers fiind obținerea de către acesta din urmă a sumei de 21.508 lei.

Ulterior, fermierul i-ar fi dat suma respectivă de bani inculpatului Ranca Dumitru, acesta din urmă pretextând că o va remite mai departe adevăratului beneficiar, respectiv persoana căreia i-ar fi fost transferată abuziv suprafața de teren menționată mai sus.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Alba cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză” se arată în comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. pilu

  luni, 09.01.2023 at 13:33

  Se poate verifica dacă acesta a mai comis şi alte asemenea acte în trecut, sau nu interesează.

 2. Pădurea

  luni, 09.01.2023 at 16:52

  Dar rezultatul cercetarii de doi lei asupra celor care au favorizat furtul din padurile judetului este secretizat sau a fost apa de ploaie ? Și unii mai prost pregătiți, văd camioanele supraincarcate cu padure furata, zburdînd încă in voie spre firmele austriece !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax