Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Procurorii DNA vor fi pregătiţi de FBI în tehnici şi metode speciale de investigaţii. Ce vor viza programele de pregătire

Publicat

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Voineag, a avut miercuri, 14 iunie, o întrevedere cu Monika A. Wasiewicz, ataşatul legal al Biroului Federal de Investigaţii (FBI) din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Discuţiile au vizat continuarea şi extinderea cooperării dintre cele două instituţii, se precizează într-un comunicat al DNA. Procurorul-șef al DNA a subliniat faptul că fenomenul corupției afectează dezvoltarea societății românești în toate domeniile sale: economic, social, politic, ceea ce poate conduce, printre alte, la scăderea încrederii publice în democrație și la îndepărtarea de valorile europene și Nord-Atlantice.

„Pentru ca DNA să își îndeplinească misiunea de combatere a corupției la nivel înalt, un punct central al viziunii manageriale îl reprezintă utilizarea eficientă a resurselor organizației în vederea atingerii potențialului de performanță al acesteia.

În realizarea acestui obiectiv, FBI va acorda sprijin direcției prin intermediul unor programe de pregătire profesională privind utilizarea tehnicilor și metodelor speciale de investigații, precum și a tehnologiilor inovatoare”, a transmis sursa citată.

De asemenea, în cadrul anchetelor penale, cele două instituții vor continua să se sprijine reciproc în activitatea de cooperare judiciară internațională, în conformitate cu prevederile Tratatului dintre România şi Statele Unite ale Americii privind asistența judiciară în materie penală, semnat la Washington la 26 mai 1999.

sursa: pna.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Raul

    vineri, 16.06.2023 at 10:08

    Îi învață să manipuleze probele ,să facă dosare la oamenii care nu se supun hoților din guvern, niște instituții sclaviste.

    tot ce este instituție plătită din banii publici sunt niște sclavi ce execută ordine mafiote de la niște guvernanți sataniști și corupți , care nu au interese să ajute oamenii corecți și cinstiți , nu înțeleg de ce mai plătiți taxe și impozite casă ducă mafia bine 🤨

  2. pilu

    vineri, 16.06.2023 at 13:19

    La ce ar folosi, când ăştia au pus batista pe ţambal demult. Bani prăpădiţi. Activitatea lor este coordonată de ăia care conduc din umbră România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax