Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Procurorii Oana Schmidt-Hăineală şi Constantin Sima, retraşi de la Ministerul Justiţiei. Parchetul General a solicitat decizia CSM, în contextul anchetei DNA

Publicat

ministerul justitiei

ministerul_justitiei arhivafoto roCSM a decis retragerea secretarilor de stat Constantin Sima şi Oana Schmidt Hăineală din Ministerul de Justiție. Într-un comunicat de presă, Ministerul Justiției transmite că procurorul Oana Andrea Schmidt – Hăineală a solicitat primului ministru al României încetarea calității deținute în cadrul MJ. Parchetul General a precizat joi că a solicitat CSM încetarea detaşării celor doi la minister, în contextul anchetei DNA privind elaborarea OUG de modificare a Codurilor Penale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției (MJ), vineri, 3 februarie, procurorul Oana Andrea Schmidt – Hăineală a solicitat primului ministru al României încetarea calității deținute în cadrul MJ, respectiv de secretar de stat.

Joi, procurorul general al României a cerut încetarea detaşării de la Ministerul Justiţiei a Oanei Schmidt-Hăineală şi a adjunctului ministrului Justiţiei, Florin Iordache, Constantin Sima.

Având în vedere necesitatea derulării în condiții de imparțialitate a unei cauze instrumentate de către Direcția Națională Anticorupție, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și a proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse, astăzi, 2 februarie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detașării la Ministerul Justiției a doamnei procuror Oana Andreea Schmidt-Hăineală și a domnului procuror Constantin Sima”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Vezi şi Anchetă DNA privind adoptarea OUG pentru modificarea Codurilor penale. Ministerul Justiţiei confirmă: „Este o gravă imixtiune”

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, vineri, cererea procurorului general Augustin Lazăr de încetare a detaşării la Ministerul Justiţiei a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi a Oanei Andrea Schmidt Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, cei doi fiind din 16 ianuarie secretari de stat, potrivit Digi24.ro.

Aceștia ar fi lucrat la elaborarea proiectelor de OUG privind graţierea şi modificarea codurilor penale, iar Direcţia Naţională Anticorupţie a început, în urma unui denunț, o anchetă cu privire la modul de elaborare a ordonanţelor de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, mai scrie sursa citată.

În plus, ministrul justiției Florin Iordache îl delegase pe secretarul de stat Constantin Sima să-i țină locul pentru șapte zile.

surse: digi24.ro, mpublic.ro, just.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax