Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia: OUG pe Justiție afectează activitatea Ministerului Public

Publicat

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia susțin mesajul Secției pentru procurori a CSM și punctul de vedere exprimat de către procurorul general Augustin Lazăr, în sensul că modificările aduse legilor justiţiei contravin arhitecturii instituţionale stabilită prin Constituţia României şi pun Ministerul Public în imposibilitatea de a-şi realiza atribuţiile specifice prevăzute de lege.

„La data de 21 februarie 2019, ora 14:00, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia s-a întrunit Adunarea Generală a procurorilor pentru dezbaterea şi exprimarea unui punct de vedere referitor la modificările Legilor nr. 303/2004, nr. 304/2004 şi nr. 317/2004, aduse prin O.U.G. adoptată în şedinţa de guvern din data de 19 februarie 2019 cu privire la activitatea Ministerului Public.

În urma consultării procurorilor prezenţi în cadrul Adunării Generale, aceştia au decis în unanimitate susţinerea mesajului public al Secţiei pentru procurori a CSM din data de 19 februarie şi a punctului de vedere exprimat de către Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 19 februarie, în sensul că modificările aduse legilor justiţiei contravin arhitecturii instituţionale stabilită prin Constituţia României şi pun Ministerul Public în imposibilitatea de a-şi realiza atribuţiile specifice prevăzute de lege”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, miercuri, convocarea adunărilor generale ale procurorilor pentru formularea unui punct de vedere privind modificările aduse legilor Justiţiei prin ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern cu o zi în urmă.

„În şedinţa din data de 20 februarie, Secţia pentru procurori a hotărât convocarea adunărilor generale ale procurorilor în vederea formulării unui punct de vedere referitor la modificările legilor 303/2004, 304/2004 şi 317/2004, aduse prin OUG adoptată în şedinţa de Guvern din data de 19 februarie, modificări care privesc activitatea Ministerului Public”, se arată într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax