Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Augustin Lazăr, reacție acidă la acuzațiile lui Tudorel Toader. ”Ministrul și-a atribuit abuziv evaluarea PG”

Publicat

augustin lazar

Procurorul General al României, Augustin Lazăr este audiat în aceste momente de către procurorii CSM, în vederea emiterii unui aviz, după ce Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut revocarea acestuia

Tudorel Toader a prezentat un ”rechizitoriu” de 18 puncte, motivele pentru care a cerut și susține revocarea lui Augustin Lazăr.

Luni, 19 noiembrie, în jurul orei 11:30, a început audierea Procurorului General al României, Augustin Lazăr, de către comisia Cosniliului Superior al Magistraturii după ce Ministrul justiției Tudorel Toader a cerut revocarea lui Lazăr.

Procedura de revocare a lui Augustin Lazăr a fost declanșată de Ministrul Justiției în data de 24 octombrie.

Iniţal termenul pentru audiere a fost 13 noiembrie, însă acesta a fost amânat pentru data de 19 noiembrie, la cererea lui Augustin Lazăr.

Tudorel Toader a avut un ”rechizitoriu” în 18 puncte împotriva lui Augustin Lazăr, pe care le-a prezentat în fața comisiei CSM.

UPDATE: Replică acidă a Procurorului General Augustin Lazăr.

În replică Augustin Lazăr declarat că raportul realizat de Tudorel Toader nu reprezintă un document scris cu rigoare științifică ci mai degrabă  un eseu cu tente de pamflet. 

Mai mult Lazăr consideră că raportul este un colaj de detractări publice la adresa Procurorului General, un colaj de 63 de pagini, realizat alături de mai mulți politicieni. 

”Tudorel Toader ne duce cu câțiva zeci de ani în urmă, și ne sugerează că procurorul ar trebui să ”ia lumină” de la Ministerul Justiției”, a mai declarat Lazăr.

Augustin Lazăr a cerut comisiei CSM emiterea unui aviz negativ în ceea ce privește revocarea sa și invocă mai multe nereguli în raportul lui Tudorel Toader.

În primul rând Augustin Lazăr a invocat nelegalitea procedurii de evaluare și a subliniat că Ministrul Justiției  nu are competență  persoanală de a evalua procurorii, competența de evaluare fiind exclusiv a CSM-ului.

Acesta a adăugat că Ministerul Justiției ar trebui să se ocupe mai mult de tinerii care aleg sau vor să aleagă o carieră de procurori.

Mai mult Lazăr a declarat că Ministrul Justiției, și-a atribuit în mod abuziv, evaluarea procurorului general.

Totodată Lazăr a susținut că dreptul său la apărare nu a fost respectat înainte ca ordinul de revocare să fie emis de către Tudorel Toader.

În replică Tudorel Toader, a declarat că își exprimă neîncrederea în Procurorul General nu în sistemul judiciar, și că Augustin Lazăr a făcut multe referiri la Ministrul Justiției dar foarte puține la puctele din raport.

În apărarea Ministrul Justiției a declarat că raportul său nu a avut o formă științifică deoarece a dorit să fie pe înțelesul cetățenilor.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax