Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Producătorii de medicamente generice caută alternative ieftine pentru medicamentele care sunt retrase de pe piaţă

Publicat

medicamenteAproape 100 de medicamente ar putea fi retrase de pe piață, după ce, în ultimii ani, 2.000 de produse au dispărut deja, fiind înlocuite cu altele mai scumpe, a declarat marți Laurențiu Mihai, director executiv al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România, adaugând că reprezentanții companiilor care fac parte din această asociație vor să colaboreze cu autoritățile pentru a găsi imediat alternative la medicamentele care ies de pe piață.

„Credem că este important ca pacienții să nu sufere în momentul în care medicamentele ieșite de sub brevet își aliniază prețul în raport cu pretul de referință al medicamentului generic, conform recomandării Consiliului Concurenței. Înțelegem că este o situație specială pentru circa 100 de medicamente, care ar putea fi retrase de pe piață, iar companiile membre APMGR se angajează să colaboreze cu autoritățile pentru a găsi imediat alternative la ce este nevoie”, a declarat Laurențiu Mihai, director executiv al APMGR, citat de News.ro.

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice repetă, de asemenea, apelul către autorități de a regândi în totalitate atât politica de preț a medicamentului, cât mai ales povara fiscală a taxei clawback, care, atrag atenția producătorii, ar risca să afecteze accesul populației la tratamente cu preț accesibil: „Putem să gândim soluții punctuale pentru 100 de medicamente, dar nu putem să stavilim dispariția a mii de medicamente generice de pe piață ca urmare a aplicării unitare a taxei clawback”, spune Laurențiu Mihai.

Conform calculelor Asociației Producătorilor de Medicamente Generice, peste 2.000 de medicamente generice au dispărut de pe piață în ultimii ani, fiind înlocuite cu alternative mult mai scumpe.

Reprezentanții Asociației Producătorilor de Medicamente Generice susțin că soluția ar fi implementarea unui calcul diferențiat al taxei clawback pentru medicamentele generice.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax