Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Produse alimentare interzise temporar în Piaţa volantă din Cetate. Lactatele şi ouăle, expuse la caniculă, pericol pentru sănătate

piata volanta

Publicat

Din cauza temperaturilor foarte ridicate din ultima perioadă, Direcţia Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba a interzis comercializarea unor produse în piaţa volantă din Cetate. Este vorba despre ouă, lapte și brânzeturi, care se alterează uşor şi pot pune în pericol sănătatea locuitorilor.

În piața volantă nu există posibilitatea asigurării condițiilor de păstrare a produselor naturale din segmentul lactatelor sau al ouălor, existând pericolul de îmbolnăvire al clienţilor care le consumă, după ce acestea au fost expuse la temperaturi peste 35 de grade Celsius. Astfel, o mare parte dintre comercianții care vindeau în piața volantă vor renunţa temporar la standurile din zonă. În schimb, se găsesc în continuare legumele și fructele tradiționale.

Medicii avertizează că, din cauza temperaturilor foarte ridicate, alimentele se alterează mult mai repede și prezintă risc de producere a toxiinfecțiilor alimentare. Germenii care provoacă toxiinfecţii se multiplică rapid când alimentele sunt păstrate la temperaturi ridicate. Primele simptome ale afecţiunii menţionate sunt: greaţa, vărsăturile, diareea, durerile de cap şi febra. Acestea pot să apară imediat după masă sau chiar cu 48 de ore mai târziu. Severitatea infecţiei digestive diferă de la o persoană la alta, în funcţie de starea generală a organismului, de imunitate, de cantitatea de toxine ingerate, dar şi de vârstă. Copiii şi vârstnicii pot prezenta forme de toxiinfecţii care produc deshidratare puternică şi care pot duce chiar la deces, în cazuri grave.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate