Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Produse contrafăcute în valoare de 15 milioane lei, confiscate de Poliţie. Majoritatea, articole textile şi cosmetice

Publicat

imbracaminte confiscata

În anul 2018, polițiștii structurilor de combatere a criminalității economice au cercetat peste 1.400 de infracțiuni la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, au aplicat peste 1.500 de sancțiuni contravenționale pentru abateri în acest domeniu și au indisponibilizat bunuri în valoare de aproape 15.000.000 de lei. Cele mai mari valori ale bunurilor indisponibilizate au fost în cazul produselor textile și al celor cosmetice, transmite IGPR, într-un comunicat.   

Poliția Română a deschis, anul trecut, 1.185 de dosare penale având ca obiect infracțiuni la regimul proprietății intelectuale.

Aceste dosare penale vizează cercetarea a 1.415 infracțiuni, dintre care cea mai mare parte, respectiv 1.167 o reprezintă infracțiunile prevăzute de Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice (contrafacerea unei mărci, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare sau punerea în circulaţie a produselor care poartă indicații geografice ce indică sau sugerează că produsul în cauză este originar dintr-o regiune geografică, alta decât locul adevărat de origine).

Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate în acest domeniu în vederea aplicării măsurilor legale este de 14.891.572 de lei, din care cele mai mari valori au fost înregistrate în cazul produselor textile – 8.227.816 lei și produselor cosmetice – 1.158.220 de lei.

Totodată, polițiștii au constatat 1.507 contravenții la Legea nr. 8/1996  privind dreptul de autor si drepturile conexe, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 2.248.100 de lei.

sursa: politiaromana.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax