Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Produse expirate și toxice, găsite de inspectorii DSP în societăți comerciale din Alba. Vezi rezultatele controalelor sanitare din luna mai

Publicat

În luna mai, Direcția de Sănătate Publică Alba a desfășurat șase acțiuni de control în mai multe societăți comerciale din județul Alba. Este vorba despre controale igienico-sanitare, efectuate la terasele și barurile de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, dar și în magazine din Teiuș, Cugir, Abrud și Câmpeni, care comercializau produse alimentare de origine animală expirate sau produse cosmetice toxice. DSP a aplicat amenzi și a confiscat mărfurile necorespunzătoare.

Vă prezentăm pe scurt situația și rezultatele controalelor DSP din luna mai, explicată de directorul DSP, Horia Timiș:

– Control igienico-sanitar la toate barurile și terasele de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia: au fost controlate 15 unități și au fost aplicate 5 sancțiuni, dintre care 4 avertismente și o amendă în valoare de 1.000 lei, pentru abateri de la normele igienico-sanitare prevăzute de lege.

Acțiune de control la sesizarea DSVSA Alba la un magazin în care s-a aplicat o amendă de 5.000 lei cu suspendarea temporară a activității. Este vorba de un magazin din Teiuș unde inspectorii sanitari au depistat mărfuri de origine animală expirate.

Acțiune de control pentru oprirea de la comercializare a produsului cosmetic Alcofarm care conține alcool metilic. „Am avut 13 controale, până acum am identificat produsul în Cugir, Abrud și Câmpeni, l-am confiscat și îl vom raporta Ministerului Sănătății”.

Trei controale igienico-sanitare în zonele alimentare: a fost aplicată o amendă și un avertisment

Verificarea gestionării deșeurilor medicale periculoase în unități medicale cu paturi și cabinete medicale: 14 controale, un avertisment pentru lipsa spațiului frigorific. Acțiunea este în curs de desfășurare.

Preluare de date raport anual 2012 unități de transfuzii sanguine și vigilență din spitale: nu a fost dată nicio sancțiune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax