Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Produse IT pe care le folosim zilnic ar putea dispărea de pe piață în curând. Care sunt aparatele şi serviciile „depăşite”

Publicat

Evoluţia rapidă a tehnologiei în industria IT determină înlocuirea unor produse ce sunt utilizate acum în fiecare zi, dar care ar putea deveni în curând „depăşite”. În seria acestora se află DVD playerele, GPS-ul, internetul dial-up, camerele digitale mai puţin performanțe sau chiar cheile de la mașină.

După ce filmele online au devenit din ce în ce mai accesibile tuturor, iar calitatea site-urilor ce le oferă este în creștere, peste câțiva ani ne vom lua adio de la DVD-uri și Blu-ray playere.

În mai puțin de 6 ani, peste 1,3 miliarde de iPhone-uri și smartphone-uri cu Android au fost vândute în întreaga lume, potrivit incont.ro. Și toate aceste dispozitive au acces la software-ul de cartografiere. Astfel, GPS-ul clasic, care a văzut succesul pe scara largă la începutul și mijlocul anilor 2000, va dispărea.

Din 2008, de când telefoanele inteligente au început să fie dotate și cu GPS, vânzările de unități clasice GPS pentru autovehicule au înregistrat un declin de 15-20% pe an, iar peste cinci ani probabil nu le vom mai găsi în magazine.

Internetul Dial-up este încă folosit de un număr considerabil de utilizatori. De exemplu, 3% dintre americani se bazează pe el. Adică 9 milioane de oameni, o cifră egală cu populația New Jersey. Doar 65% dintre americani au acum conexiuni broadband. Dar pentru că toți vor avea nevoie de viteză mare de conectare la internet, acesta va dispărea curând.

Lansarea în 2010 a telefonului iPhone 4 și a camerei sale performante au forțat industria să crească imediat calitatea camerelor. Încă sunt mulți care preferă zoom-ul optic sau bateria pe viață a unei camere digitale ieftine, în defavoarea celor de pe smartphone, dar procentul acestora este în cădere liberă. În 5 ani, camerele ieftine digitale ieftine și mai puțin performante nu vor mai exista.

Cheile de la mașină

Una dintre cele mai rapide schimbări ce are loc pe piață este reducerea folosirii cheilor clasice de mașină și introducerea celor smart. Suprinzător, trecerea s-a făcut fără prea mult „zgomot” din partea consumatorilor. Însă intrările fără cheie sunt viitorul. Pe cât de repede au ajuns pe piață cheile smart, pe atât de repede smartphone-urile le vor înlocui. Cu aplicații precum OnStar RemoteLink de la Chevrolet, care-ți permite să deschizi și să pornești mașina, viitorul cheilor de autoturism va fi în app store.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax