Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Produse mai scumpe din ianuarie. Care sunt principalele majorări de preţuri de la începutul anului

Publicat

supermarket, cumparaturi

Institutul Național de Statistică anunţă că inflaţia a fost de 0,8 în ianuarie. Prețul legumelor și fructelor a crescut chiar și cu 10% în această lună. Doar patru produse dintre mărfurile alimentare și nealimentare s-au ieftinit. În rest, totul s-a scumpit.

Potrivit INS, inflația în luna ianuarie a fost de 0,8%, iar rata anuală a inflației a fost 3,3%. În ianuarie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 3,77%.

Faţă de decembrie, printre cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat, în ianuarie, la cartofi – 10,02%, alte legume şi conserve de legume – 7,4% fructe proaspete – 3,91%, citricele cu 2%, iar ouăle cu 1,44%.

Luna trecută, preţul combustibililor, care are un impact mai larg asupra celorlalte preţuri, a crescut, faţă de decembrie, cu 0,64%.

Banca Naţională a României a crescut de la 2,9% la 3% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an. Majorarea vine pe fondul ordonanței 114 prin care au fost introduse mai multe taxe în domeniul bancar, al energiei și telecomunicaților.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax