Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Produsele de unică folosință din plastic vor dispărea din România. Ordonanța va fi adoptată de guvern, săptămâna viitoare

Publicat

Adio produse de unică folosință din plastic. Ordonanța de urgență care interzice punerea pe piață a unor produse din plastic va fi adoptată de Guvern săptămâna viitoare.

Odată intrată în vigoare, nu se vor mai putea comercializa produse de unică folosință precum farfuriile, furculițele sau paharele din plastic.

Transpunerea directivei single use plastics este pe circuitul de avizare la Ministerul Economiei. Săptămâna viitoare va fi pe ordinea de zi a Guvernului.

Ce produse din plastic sunt vizate

Este vorba despre pahare, furculițe, farfurii, bețișoarele de urechi și alte categorii de produse din plastic – și se vor implementa noi restricții cu privire la producerea anumitor ambalaje din plastic, ținte privind reciclarea acestor produse.

Directiva europeană privind limitarea impactului unor produse de plastic asupra mediului a intrat în vigoare din data de 3 iulie 2021, astfel încât aceste produse nu vor mai putea fi puse pe piaţă.

Datele Comisiei Europene (CE) arată că produsele de unică folosinţă din plastic au un impact negativ major asupra mediului înconjurător şi a sănătăţii oamenilor, 70% dintre deşeurile descoperite în apele şi pe plajele europene fiind produse din plastic.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax