Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Profesiile în care femeile câştigă mai mult decât bărbaţii. Care este diferența de venituri

Publicat

Tehnicieni de protetică dentară sau tehnicieni de reţele de calculatoare sunt două dintre ocupaţiile în care femeile din România câştigă mai bine decât bărbaţii, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Statistică.

Alte specializări în care se regăsește aceeași situatie sunt tinichigii, constructori de acoperişuri şi controlori de trafic aerian.

Cea mai mare diferenţă de venituri este la ocupaţia de tehnician de protetică medicală şi dentară. Femeile reprezintă 69% din totalul celor circa 300 de angajaţi cu această specializare.

Acestea au avut în 2020 venituri medii brute în valoare de aproape 7.000 de lei brut (circa 4.000 de lei net), cu 72% mai mult decât nivelul veniturilor încasate de bărbaţii cu aceeaşi ocupaţie.

Controlor de trafic aerian este ocupaţia în care femeile câştigă cel mai mult: aproape 32.000 de lei brut pe lună, cu 37% mai mult decât un bărbat.

Diferenţele de venituri între femei şi bărbaţi variază între 12% şi 72% în top 30 ocupaţii în care femeile câştigă mai mult decât bărbaţii, pe aceleaşi roluri.

În medie, o femeie câştigă în România cu 2% mai puţin decât un angajat bărbat.

sursă: Mediafax

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax