Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Profesor de la Academia de Poliție, condamnat cu suspendare pentru că a dat studenților subiectele la licență

Publicat

academia de politie

Un profesor de la Academia de Poliţie, care a participat la elaborarea subiectelor de licenţă la disciplina Combaterea Criminalităţii Organizate, a fost cercetat de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru că le-ar fi dat studenţilor subiectele, cu o zi înainte de examen. Și-a recunoscut fapta și a luat cu suspendare. Studenții le-au dat și altor colegil subiectele, astfel că dintr-o grupă de 32, aproape toți, adică 30 au luat nota 9,70.

Acesta şi-a recunoscut fapta şi a fost de acord cu pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Potrivit DNA, Ştefan Gabriel Dascălu, cadru universitar la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, cercetat pentru infracţiunea de folosirea de informaţii nedestinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, a semnat un acrod de recunoaştere a vinovăţiei.

Ştefan Gabriel Dascălu a participat la elaborarea subiectelor la disciplina Combaterea Criminalităţii Organizate pentru sesiunea de licenţă din iulie 2017, la data de 03.07.2017, dar, cu o zi înainte de derularea examenului de licenţă, a dat unor studenţi subiectele pentru examenul din data de 04.07.2017.

Aceștia le-au transmis și colegilor de grupă. Ca urmare, 30 din cei 32 de studenţi au luat 9,70 la examen şi au promovat examenul de licenţă, au transmis reprezentanţii DNA.

Din acest motiv, profesorul a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani.

”Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector III şi Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare pe o perioadă de 60 zile lucrătoare”, se precizează într-un DNA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax