Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Profesor de la Școala „Vasile Goldiș” din Alba Iulia, cercetat pentru corupere sexuală de minori

scoala vasile goldis Alba Iulia

Publicat

Un profesor de la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș ” din Alba Iulia este cercetat de polițiști după ce a fost acuzat de unii părinți ai elevilor că ar fi avut un comportament necorespunzător față de fetele din unitatea de învățământ.  Potrivit IPJ Alba, a fost deschis dosar penal în care se fac cercetări sub acuzaţiile de corupere sexuală de minori. 

UPDATE: Este vorba despre profesorul de educație fizică și sport, Vasile Oargă în vârstă de 60 de ani. Acesta susține că acuzațiile care i se aduc sunt neadevărate și că nu se pune problema de așa ceva. Profesorul care predă de 40 de ani în unitatea de învățământ spune că o singură dată a atins o fată, pe umăr.

Părinții elevelor de clasa a VI-a s-au plâns de comportamentul indecent al profesorului de educație fizică.

Poliţia s-a sesizat din oficiu, după ce în spaţiul public au apărut informaţii privind cazul profesorului. Sunt audiate mai multe persoane, ancheta fiind în derulare.

IŞJ Alba a luat cunoştinţă despre aspectele sesizate de conducerea unităţii de învăţământ şi a constituit o comisie la nivelul inspectoratului, care să supravegheze desfăşurarea procedurilor legale în acest caz.

„Referitor la situația neplăcută ivită la Școala Gimnazială Vasile Goldiș, precizăm că IȘJ Alba a luat cunoștință de aspectele sesizate de conducerea unității de învățământ și drept urmare a constituit o comisie la nivel de inspectorat care să supravegheze desfășurarea procedurilor legale în speța de față. Totodată s-a solicitat implicarea organelor de cercetare penală și a DGASPC Alba.

Conducerea ISJ Alba condamnă categoric posibilitatea comiterii unor astfel de fapte, iar în cazul în care se va stabili vinovăția vreunui cadru didactic se va respecta legea, care va duce până la desfacerea contractului de muncă, pe lângă răspunderea penală a vinovatului”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Revenim cu amănunte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate