Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Profesor ELIMINAT din examen la Titularizare 2019 în județul Alba. A fost surprins cu telefonul mobil asupra lui, în sală

Publicat

colegiul tehnic apulum alba iulia

Un singur candidat a fost eliminat din examen, dintre cei 439 care au fost prezenți miercuri la proba scrisă în cadrul concursului de Titularizare 2019 în județul Alba, potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean. Profesorul a fost surprins cu telefonul mobil asupra sa, în sala de examen.

Incidentul s-a petrecut la Centrul de examinare de la Colegiul Tehnic Apulum, iar candidatul susținea proba scrisă la Agricultură. Potrivit metodologiei, doar anul viitor mai poate repeta examenul, dacă dorește.

Din datele IȘJ Alba, anul acesta, la Titularizare, interesul cel mai mare a fost pentru posturile de educatoare, fiind 122 de candidați înscriși și 98 prezenți, apoi pentru cele de învățători, de profesori de educație fizică, urmate de posturile de profesor de Limba și literatura română, cele de Limba Engleză, respectiv Matematică.

Dintre cei 487 de candidați înscriși, au fost prezenți la examen 439. Trei dintre cei înscriși nu s-au prezentat la examen, iar 45 s-au retras în timpul probei scrise.

Lucrările se corectează în centre de evaluare din alte județe, iar primele rezultate vor fi publicate marți, 23 iulie.

În perioada 23 – 24 iulie se pot depune contestații la inspectoratele școlare, iar în 30 iulie vor fi afișate rezultatele finale la titularizare. Prima ședință de repartizare a candidaților pe posturi va fi în 31 iulie. Sunt vizați cei care au luat cel puțin media 7 la examen, pentru repartizare pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată.

Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

În județul Alba sunt 746 de posturi, din care 251 complete și doar 78 titularizabile.

CALENDAR Titularizare 2019-2020:

 

17 iulie: proba scrisă – examenul de titularizare

23 iulie: afișarea rezultatelor la titularizare 2019

23 – 24 iulie: depunerea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare

30 iulie: afișarea rezultatelor finale la titularizare

31 iulie: repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minimum 7, pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată

1 august: ședință de repartizare, în ordine, a:

– cadrelor didactice titulare rămase cu reducerea de activitate nesoluţionată prin completarea normei didactice pe perioadă determinată sau prin detașare în interesul învățământului pentru restrângere nesoluționată;

– candidaţilor cu statut de cadre didactice titulare în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au obţinut media de repartizare minimum 7 (şapte), sau cadre didactice debutante din învățământul preuniversitar de stat și particular prevăzute la art. 21 alin. (4) şi (6), care au promovat examenul național pentru obținerea definitivării în învățământ, sesiunea 2019, conform art. 62 alin. (8) din Metodologie, pe posturi didactice/catedre vacante complete indiferent de viabilitatea acestora, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă, ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular;

1 august: reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor;

2-19 august: emiterea și comunicarea deciziilorde repartizare pe post/catedră.

Începând cu data de 22 august 2019, prioritate la ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, în toate ședințele de repartizare, precum şi după începerea cursurilor, au în ordine:cadrele didactice titulare cu reducerea de activitate nesoluționatăşi cadrele didactice care beneficiază de prelungirea contractului individual de muncă pe perioadă determinată conform prevederilor art. 61 din Metodologie.

22 august: Repartizarea candidaţilor care au obţinut cel puţin media de repartizare 7 (şapte) la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2019:

– repartizarea candidaţilor care au obţinut cel puţin media de repartizare 7 (şapte) la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2019, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, având prioritate candidaţii care beneficiază şi de prelungirea duratei contractelor individuale de muncă în anul şcolar 2019-2020 în baza mediei de repartizare minimum 7 (şapte) la concursurile naţionale de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunile 2018 şi/sau 2017, respectiv 2018, 2017, 2015 şi/sau 2014 pentru învăţători/institutori/profesori pentru învăţământ primar, în condiţiile art. 61 şi 85 din Metodologie;

23-29 august: emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră.

23 august: Reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate ca urmare a soluționării, în ordine, a:

– soluționării detașărilor la cerere;

– repartizării candidaţilor care au obţinut cel puţin media de repartizare 7 (şapte) la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2019, conform punctului 14.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. alina

    vineri, 19.07.2019 at 15:20

    Ceea ce nu se aminteste privitor la conditiile de titularizare este si co ditia ca postul sa fie viabil pe o perioade de 4 ani.In absenta acestei conditii, orice persoana cu chiar si cu nota 10, va fi tot suplinitor calificat.Ar fi interesant sa analizati cate posturi cu viabilitate de 4 ani sunt scoase la consurs.Majoritatea sunt mereu, an de an, de 1 an.Aici este o problema de analizat..de aceleasi posturi in aceleasi scoli, sunt scoase an de an doar pentru cate 1 an..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax