Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Profesor universitar din Cluj, despre o biserică din satul Horea: „O casă a lui Dumnezeu agonizează, stă să cadă”

Publicat

Un profesor universitar din Cluj-Napoca, originar din Munții Apuseni, atrage atenția asupra stării avansate de degradare în care se află biserica – monument Sfinții Arhangheli din satul Horea. 

„Despre dezrădăcinare

Un neam care închide sau lasă în paragină scoli sau biserici, este unul sortit pieirii.

În satul lui Horea, acolo unde drujbele, unse cu săul jupânismului politruc, nu au tăcut după 1990, acolo unde societatea a fost fracturată, în „jupâni” înarmați cu influențe care au trecut de Alba Iulia către București și „proști” cinstiți, O CASĂ A LUI DUMNEZEU AGONIZEAZĂ, stă să cadă! O biserică monument este lăsată sa pice sub nepăsarea unora care au muls comunitatea de tot ce avea mai bun!

Decăderea are formele ei, aceasta, din centrul localității Horea, jud. Alba, este numai consecință a unui „jupânism” ticălos și feroce!

P.S. 500 de km mai la Sud, frați de-ai noștri, români din Sudul Dunării, din Serbia, se luptă să poată construi biserici, cerând autorizații pentru garaje. Noi, ne batem joc de ceea ce ar trebui să fie mai sfânt: educația și credința”, a scris recent profesorul universitar dr. Irimie Popa de la UBB Cluj-Napoca, pe pagina de Facebook.

sursa, foto: Facebook (Irimie Popa)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    duminică, 02.10.2022 at 12:07

    Asta ar trebui să intereseze în mod direct biserica, care are o droaie de afaceri foarte bănoase,pe care nu plăteşte impozit, dar care stă cu mâna întinsă ca un milog, la stat. Jenant.Hainele cu fir de aur, asta îi interesează.

  2. Raluca

    duminică, 02.10.2022 at 13:26

    Bine că există bani ptr.renovarea caselor obișnuite in „Haferland”,pentru bisericile monument ale românilor nu.O rușine ptr.Ministerul Culturii,dar în final e o rușine națională indiferența noastra față de monumentele neamului românesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax