Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Profesori de la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia se specializează în predarea orientată spre practică a mecatronicii, în cadrul unui proiect Erasmus +

Publicat

INTEMPO6 Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” coordonează un proiect Erasmus + pentru inovaţii în predarea orientată spre practică a mecatronicii, în parteneriat cu şcoli şi firme din Polonia, Turcia, Spania, Germania şi Italia. Prin acest proiect, profesorii care predau discipline tehnice vor avea acces la modalităţi de dezvoltare a activităţii de predare.

Proiectul Intempo „Innovations in teaching mechatronics in automotive sector, practically oriented” / ”Inovații în predarea orientată spre practică a  mecatronicii” este inclus în Acțiunea cheie 2 (KA2) – Parteneriate strategice, în domeniul formare profesională – VET şi beneficiază de un grant de 131.135 euro. Se desfăşoară până în 30 noiembrie 2017.

INTEMPO2 “Proiectul a fost depus ca urmare a identificării următoarelor nevoi la nivelul instituției de învățământ: formarea profesorilor care predau discipline tehnice, corelarea conținuturilor specifice cu cerințele de pe piața muncii în domeniul mecatronicii și adaptarea metodelor de predare și de utilizare a tehnologiei în clasă pentru o abordare modernă și inovatoare, făcând disciplinele  tehnice mai atractive pentru elevi/cursanți. Obiectivul general al parteneriatului este de a îmbunătăți aptitudinile și competențele profesorilor si ale formatorilor din învățământul profesional și tehnic, astfel încât, abordarea didactică să răspundă nevoilor menționate”, transmit reprezentanţii Colegiului.

Rezultatele proiectului vor fi un auxiliar curricular pentru mecatronică (o colecție de materiale didactice rezultate din cooperare și munca în comun) și un ghid de predare  pentru mecatronică.

INTEMPO8 Partenerii din proiect sunt: Zespół Szkół Nr 2 w Sanoku, Sanok, Polonia; Mesleki Egitim Merkezi, Edremit, Turcia; Inercia Digital S.L., Cartaya, Huelva, Spania; FA-Magdeburg GmbH, Magdeburg, Germania; Consorzio per la formazione logistica intermodale, Venezia, Italia.

În februarie, Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” a găzduit prima întâlnire transnaţională din cadrul proiectului, la care au participat 16 persoane din organizațiile partenere. La deschiderea oficială a întâlnirii au participat reprezentanți ai comunității locale şi județene, ai Inspectoratului Școlar Județean, ai companiilor care susțin Școala Profesională Germană şi profesori ai colegiului.

Pe parcursul întâlnirii, ȋn concordanță cu programul stabilit, au avut loc activități de prezentare a organizațiilor partenere, a sistemelor educaționale din fiecare ţară şi prezentarea orașului, regiunii şi ţării din care provin partenerii. Echipa Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa”, formată din prof. Carmen Sȋnc, Bianca Hoisan, Aurica Popa şi Camelia Henegariu, a pregătit un set de materiale suport pentru managementul şi implementarea proiectului, materiale dezbătute pe larg ȋn cadrul întâlnirii. De asemenea au fost prezentate activitățile desfășurate în primele luni ale proiectului, s-au făcut schimburi de bune practici, s-a realizat logo-ul proiectului și s-au stabilit temele şi strategiile de lucru atât pe termen scurt, până la următoarea întâlnire de proiect, cât şi pe termen lung, pentru ȋntreaga perioadă de desfășurare a proiectului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax