Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Profesorii ar putea ieşi la pensie mai devreme cu trei ani, la cerere. Care sunt condiţiile şi argumentele, explicate într-un proiect de lege

Publicat

profesor

profesor Profesorii ar putea ieşi la pensie mai devreme cu trei ani, la cerere, potrivit unui proiect de lege. Condiţia este să aibă 25 de ani vechime, în cazul femeilor, respectiv 30 de ani, pentru bărbaţi. Iniţiatorii spun că sunt dascăli care „nu se mai află în posibilitatea fizică sau psihologică să răspundă cerinţelor de eficienţă ale sistemului de învăţământ actual într-o continuă schimbare”.

Aceştia susţin că sunt profesori care vor să iasă la pensie, la cerere, pentru că nu se mai află în posibilitatea fizică sau psihologică să răspundă cerinţelor de eficienţă ale sistemului de învăţământ actual într-o continuă schimbare, iar acest fapt se reflectă în rezultatele elevilor.

De cealaltă parte, există dascăli care demonstrează competenţă şi după împlinirea vârstei de pensionare. “Acestora, legea le permite să rămână titular în sistemul de învăţământ încă 3 ani peste vârsta standard de pensionare”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Semnatarii iniţiativei legislative consideră că astfel s-ar echilibra balanţa: ”Dacă legea permite activitatea cadrelor didactice, la cerere, 3 ani după împlinirea vârstei de pensionare, să li se permită şi pensionarea acelor angajaţi care consideră că nu mai sunt apţi de rezultate în învăţământ, tot cu 3 ani anterior vârstei de pensionare”.

Proiectul va avea vot final la Senat.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax