Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Profesorii ar putea primi în plus două salarii minime și alte indemnizații speciale. Care sunt condițiile

Publicat

profesor

Profesorii vor putea să primească două salarii minime în plus și alte tipuri de indemnizații, dacă un proiect legislativ ce ajunge la vot în Camera Deputaților va fi aprobat.

Potrivit acestuia, dascălii vor avea drept să primească o sumă de bani anual, de la bugetul de stat, pentru dezvoltare profesională și evoluție în carieră. Cu acești bani, mai exact două salarii minime brute, vor putea să-și cumpere materiale necesare procesului educativ, scrie avocatnet.ro.

Mai este prevăzută o indemnizație de instalare de trei salarii minime brute pentru cei care rămân pe post în mediul rural cel puțin cinci ani școlari. Acești bani ar urma să-i primească la un an de la ocuparea postului prin concurs. Însă dacă se mută la oraș, demisionează sau intră în concediu fără plată, profesorul ar urma să dea înapoi aceste sume.

Parlamentarii mai propun acces la asistență medicală gratuită pentru examinările medicale periodice și vaccinare gratuită împotriva bolilor infecto-contagioase și măsuri active de prevenire a îmbolnăvirilor profesionale.

De asemenea, la pensionarea pentru limită de vârstă, se propune o indemnizație specială, în valoare de cel puțin șase salarii medii brute. Acest beneficiu este rezervat profesorilor cu cel puțin 30 de ani în învățământ.

Votul final în acest caz se va da la Senat.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax