Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Profesorii care nu se vaccinează vor fi testați la fiecare 72 de ore, iar dacă refuză ar putea fi suspendați. Ce spune ministrul

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că profesorii  care nu sunt vaccinați și care nici nu au trecut prin boală vor fi testați la fiecare 72 de ore împotriva COVID-19.

Cadrele didactice care refuză și testarea vor fi suspendate pe perioada existenței unei incidențe de peste 6 cazuri la 1000 de locuitori în localitățile în care activează.

Sorin Cîmpeanu: Este vorba despre acces nediscriminatoriu în școli până la pragul de 6 la mie. Peste prag, pentru acei profesori care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat, precum și pentru acei colegi profesori care nu au trecut prin boală, va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore.

Dacă nu doresc nici să fie testați, testarea fiind asigurată de DSP, sigur că în această situație va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică acelor colegi care nici nu s-au vaccinat, nici nu au trecut prin boală și nici nu au fost testați.

Reporter: Adică acei profesori să fie concediați?

Sorin Cîmpeanu: Nu concediați. Până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie, să se odihnească puțin (…) Este greu de înțeles că ai posibilitatea de vaccinare și să nu apelezi, în situația în care nu există alte constrângeri de ordin medical. Luăm în calcul și această variantă.

Declarațiile ministrului Cîmpeanu au fost făcute într-o conferință de presă ținută alături de ministrul Sănătății.

Cei doi au anunțat și o serie de alte măsuri legate de începerea anului școlar 2021-2022, printre care faptul că masca este obligatorie pentru copiii de peste 6 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax