Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”Profesorii-catastrofă” de la Titularizare 2019. Aproape un sfert dintre candidații din Alba nu au trecut examenul

Publicat

examen

Tinerii par să fie din ce în ce mai interesați de o carieră în sistemul de învățământ. Anul acesta, peste 400 de candidați au participat la proba scrisă în județul Alba, în cadrul examenului de Titularizare, ultima etapă pentru acces pe posturi definitive în educație. Cu aproape 100 mai mulți față de anul trecut.

Din păcate, sunt și cazuri de profesori care predau la clase, ca suplinitori de exemplu și care nu au reușit să obțină nici măcar 5 la proba scrisă la Titularizare, ci dimpotrivă, au fost notați puțin peste 1, adică punctul din oficiu.

Nu doar slaba pregătire a unor profesori poate fi adusă în discuție, la analiza rezultatelor mai puțin lăudabile de la Titularizare. Unii inspectorii de specialitate spun că nota de la examen nu reflectă neapărat nivelul de competenţă al celor responsabili de educația elevilor. Cu toate acestea, având în vedere că și elevii care învață de la acești profesori trebuie să treacă prin examene, ale căror rezultate sunt utilizate pentru a aprecia nivelul lor de pregătire și acces la următoarea etapă, notele dascălilor sunt, poate, și mai importante în context.

În județul Alba, dintre cei 439 de candidați, 23,7% au luat note sub 5. Iar note foarte mici, între 1 și 2, au fost la discipline ca Agricultură, Economic/Administrativ/Poștă, dar și Istorie sau Chimie. Note sub 2 luat și educatoare sau învățători.

Vezi tabel note proba scrisă candidați Alba: Note_concurs_23-07-2019_11-11

Potrivit datelor IȘJ Alba, 76,28% dintre candidați au luat note peste 5, iar dintre aceștia 44,75% au și peste 7.

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată.

Citește și REZULTATE TITULARIZARE 2019, publicate de Ministerul Educației. Ce NOTE au luat profesorii la proba scrisă

Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Vezi și TOP profesori după REZULTATE TITULARIZARE 2019, în ALBA. TREI note de 10 la proba scrisă, înainte de contestații

Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 23.07.2019 at 17:23

    Curiozitatea mea a fost sa vad ce note au luat cei care s-au zdrobit cel mai tare in facultate : Educatie fizica.
    Au fost 32 de candidati din care au luat peste 5 doar 7. Din cele doua lucrari anulate una a fost la Educatie fizica. Eu materia asta as face-o cu femeia de serviciu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax