Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Profesorii și personalul auxiliar ar putea primi bani pentru expunerea la COVID, la fel ca medicii. Proiect la vot în Parlament

Publicat

În condițiile începerii școlii, și profesorii sunt supuși riscului ridicat de infectare cu noul coronavirus. Deputații dezbat, marți, un proiect de lege potrivit căruia cadrele didactice și personalul auxialiar din învățământ vor primi stimulente financiare pe toată perioada stării de alertă și de urgență pentru implicarea și expunerea în față riscului răspândirii coronavirusului COVID-19. 

Dacă proiectul trece, cadrele didactice, precum și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar de stat, din învățământul particular acreditat și din unitățile de învățământ preuniversitar înflințate în structura instituțiilor de învățământ superior, vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în față riscului răspândirii coronavirusului COVID-19.

Inițiatorii propunerii legislative sunt social-democrații Marcel Ciolacu, Robert Cazanciuc, Paul Stănescu și Alfred Simonis.

Proiectul a fost aprobat de Senat, for decizional fiind Camera Deputaților.

Sursă: Stiripesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Elena

    marți, 13.10.2020 at 10:28

    Dati-le fratilor ca oricum stau si au stat acasa. Fac la meditatii de numa. Sa nu se infecteze de la copiii pe care ii mediteaza in particular. Cum sa le dati in perioada de urgenta cand au stat acasa si majoritatea nu au facut nimic online. Ce implicare au avut? Unii 000000000000000 si platiti trebuiau platiti cu 75 % nu cu 100%.
    Ce sa zica restul angajatilor din mediul privat care lucreaza in medii de risc crescut de infectare, nu profesorii.

  2. Gia

    marți, 13.10.2020 at 16:06

    Numai capete luminate acolo in parlament, ce sa mai zic. Medicul de familie cu asistentul sau oare nu e expus? Zi de zi intra in cabinet
    pacienti suspecti care se confirma, apoi. Noi am fost si suntem la cabinet in toata aceasta perioada de cand s-a declansat pandemia, nu am stat ascunsi ca sobolanii, am primit pacientii in cabinet si au fost consultati, dar unii stiu sa iasa pe post si au tupeul sa spuna ca medicii de familie sunt nesimtiti. Dati la altii stimulente, noi poate nu meritam.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax