Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Profesorii universitari de Drept au analizat, la Alba Iulia, Mica Reformă în Justiţie

Publicat

Cadre universitare de la prestigioase universităţi din ţară şi străinătate au conferenţiat la Alba Iulia, pe tema drepturilor si provocărilor mileniului trei. Evenimentul, la care au participat şi numeroşi studenţi ai Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” a oferit profesorilor posibilitatea de a familiariza tinerii cu o serie de fenomene cu care se confruntă justiţia din România.

Unul dintre subiectele discutate a vizat Mica Reformă din Justiţie, ce modifică anumite prevederi ale Codului de procedură Civilă. În opinia cadrelor universitare, foarte multe dintre măsurile prevăzute pentru accelerarea soluţionării dosarelor sunt dificil de realizat şi nu ţin cont de situaţiile reale care se regăsesc în practica judiciară. Decanul Facultăţii de Drept din Sibiu, prof. dr. univ. Ioan Leş, a vorbit studenţilor despre procedura medierii, încurajată de Mica Reformă şi care oferă persoanelor implicate în procese comerciale sau divorţuri să ia în considerare varianta împăcării. „Instituţia căsătoriei este, totuşi, foarte importantă, aşa că sfătuirea de către judecător a persoanelor să recurgă la un mediator pentru rezolvarea problemelor este un lucru bun”, a explicat Ioan Leş.
La conferinţa ce a avut loc, vineri, în amfiteatrul Universităţii „1 Decembrie 1918” au participat profesori universitari din Ungaria, Polonia şi România, dar şi studenţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Sorin Bumb şi rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918”, Achim Moise au salutat sosirea cadrelor universitare în Alba Iulia, conferinţa fiind moderată de decanul Facultăţii de Drept, profesorul Ioan Gânfălean.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax