Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Profesorii vor primi sporurile şi creşterile salariale restante din perioada 2008-2011, fără a mai apela la instanţă. Lege adoptată la Camera Deputaţilor

Publicat

profesor

profesor Cadrele didactice vor primi sporurile şi creşterile salariale restante din perioada 2008-2011, fără să mai fie nevoite să le ceară în instanţă. Proiectul de lege a fost adoptat miercuri de Camera Deputaţilor şi va intra în procedura de promulgare.

Potrivit iniţiativei legislative, profesorii vor primi aceste diferenţe salariale eşalonat, pe o perioadă de 5 ani, astfel:

– în primul an 5% din valoarea diferenţelor salariale

– în al doilea an 10%,

– în al treilea an 25%,

– în al patrulea an tot 25%

– în al cincilea an 35%

Plata acestor sume se va face anual, în tranşe trimestriale egale.

Diferenţele salariale vor fi plătite din sumele defalcate din TVA, pentru finanţarea cheltuielilor de personal din unităţile şi instituţiile de învăţământ preuniversitare de stat, precum şi din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, pentru personalul didactic din inspectoratele şcolare şi din unităţile aflate în subordinea acestora,.

Din 2008, mii de profesori au intentat procese pentru neacordarea majorărilor salariale prevăzute de Legea 221/2008, mulţi dintre aceştia având câştig de cauză în instanţă.

sursa: cursdeguvernare.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax