Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Profesorul de şah Vasile Lupu vrea să intre în Cartea Recordurilor. Vezi ce îl face demn de Guinness Book

Publicat

La Cugir este deschis, de mai mult timp, un laboratorul de șah, ce poate fi considerat „incubator” pentru jocul minții. Cel care l-a creat, Vasile Lupu, îi ajută pe toți iubitorii acestui sport să deslușească primii pași în ale șahului.

Lucrările la amenajarea laboratorului de şah au început încă de acum 20 de ani. Acestea au fost finalizate în luna martie a anului trecut. Profesorul Vasile Lupu a precizat că a trimis la Londra, marți, documentele necesare pentru omologarea sălii de către cei de la Guinness World Records. Acesta nu a spus exact cât a costat lucrarea, dar a menţionat că de banii investiți și-ar fi putut lua o mașină.

Desenele de pe pereţii sălii reprezintă maxime, cugetări ale unor personalităţi,  ale profesorului sau ale celor care au practicat ori au fost pasionaţi de şah. Pe pereții respectivei săli mai pot fi zărite și portrete de personalităţi ale istoriei europene, dar şi ale istoriei şahului. Acestea au fost preluate din peste 50 de cărţi din domeniu.

Citește declarațiia profesorului Vasile Lupu şi vezi o galerie foto pe Sport.Alba24.ro.

Sorin GIURCA

Cătălin CRĂCIUN

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax