Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Profesorul Filimon Stremţan de la UAB a încetat din viaţă. Fostul decan de la Ştiinţe avea 56 de ani

Publicat

Profesorul de marketing şi management Filimon Stremţan de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a încetat din viaţă la vârsta de 56 de ani. Acesta a suferit un infarct, în noaptea de miercuri spre joi.

Doctor în economie, acesta s-a născut în Mihalţ şi a început activitatea la Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia în 1994, ca lector, până 1997, apoi conferenţiar şi profesor universitar. În perioada 1998-2000 a fost şef de catedră la Economie, iar din 2000 a fost decan la facultatea de Ştiinţe. Până în 2011, a îndeplinit funcţia de şef catedră la Management-Marketing.

A fost membru în Balkan Environmental Association, Consiliul Ştiinţific al Sitului de Importanţă Comunitară Frumoasa -2009, Asociaţia Franceză, Americană, Europeană şi cea Belgiană de Marketing, Asociaţia Internaţională de Ecoturism şi alte asociaţii internaţionale.

În perioada 1991-1993, a fost şef birou commercial la SC Romana SA din Alba Iulia.

Reprezentanţii Universităţii şi ai Facultăţii de Ştiinţe au transmis mesaje de condoleanţe:

„Comunitatea academică a Universităţii <1 Decembrie 1918> din Alba Iulia deplânge dispariția fulgerătoare a colegului prof. univ. dr. Filimon Stremţan, personalitate marcantă a învăţământului universitar albaiulian. Adresăm condoleanţe familiei îndoliate şi îi suntem alături în acest moment de cumpănă.” – rector, prof. univ. dr. Daniel Breaz.

„Colegii din cadrul Facultății de Științe a Universităţii <1 Decembrie 1918> din Alba Iulia aduc un ultim și pios omagiu celui care a fost prof. univ. dr. Filimon Stremţan, plecat prematur dintre cei vii.  Adresăm sincere condoleanţe familiei îndoliate şi îi suntem alături în aceste momente de grea încercare. Dumnezeu să-l odihnească în pace!” – decanul Facultăţii de Științe, conf. univ. dr. Maria Popa.

Un mesaj de condoleanţe a transmis şi Ioan Rus, decanul Baroului de Avocaţi Alba: „Regretăm dispariţia sa prematură, a fost o personalitate importantă atât în mediul academic, cât şi cel profesional. A contribuit la formarea numeroaselor generaţii de studenţi şi a contat foarte mult şi faptul că, înainte de activitatea de cadru universitar a desfăşurat activitate practică, pentru că doar din cărţi şi tratate e dificil să pregăteşti tineri care, la terminarea facultăţii pot fi mai puţin ancoraţi în realitate şi apar greutăţi în formarea carierei”.

IN MEMORIAM FILIMON STREMŢAN

“Întregul colectiv al Universităţii <1 Decembrie 1918> din Alba Iulia este profund îndoliat, în aceste zile, de pierderea unuia dintre membrii marcanţi ai învăţământului universitar, Profesorul FILIMON STREMŢAN. Este un ceas de cumpănă şi de aducere-aminte, un moment cu o încărcătură emoţională aparte întrucât ne despărţim, pentru o vreme, de un coleg dăruit total condiţiei de formator de caractere, specialist recunoscut pe plan naţional şi european în domeniul marketingului, comerţului şi serviciilor, dascăl cu reală vocaţie de mentor pentru ucenicii săi şi – poate înainte de orice – om de o mare fineţe intelectuală şi morală, implicat fără rezerve în creşterea valorii ştiinţifice şi profesionale a familiei universitarilor albaiulieni.

A fost parte a destinului Universităţii încă din anul 1994, când s-a titularizat ca  lector universitar şi şi-a început cariera exemplară în mediul academic, devenind, în ritmul firesc, conferenţiar (în 1998) şi, mai apoi, profesor universitar (în 2001). Între anii 2000-2004 a deţinut funcţia de decan al Facultăţii de Ştiinţe, asumându-şi şi îndeplinindu-şi cu succes responsabilităţi majore privind destinul acestei facultăţi. În ultimii ani a condus colectivul de Marketing din cadrul Facultăţii de Ştiinţe,    implicându-se constant în manifestările ştiinţifice derulate sub egida acesteia.

Ne-ar fi foarte greu să trecem în revistă, chiar şi selectiv, bogatul fond de cărţi, studii şi articole ştiinţifice rămase sub semnătura Profesorului FILIMON STREMŢAN pentru ca generaţii fără număr de studenţi, cadre didactice sau specialişti în domeniul de referinţă să se pătrundă de înţelepciunea dascălului şi să păstreze ceva din erudiţia lui. Pentru fiecare dintre noi – colegi, prieteni, foşti sau actuali studenţi, colaboratori – rămâne, însă, definitiv aşezată în inimă, imaginea Omului-care-se-dăruieşte-pe-sine, fiinţă de o bună-cuviinţă fără margini, bonom şi onest, adesea şăgalnic sau uneori cochetând cu filozofia vieţii, cu un puternic simţ al valorilor, preţuind – mărturisit! – tot ceea ce este autentic românesc: societate, cultură, tradiţii spirituale şi valori morale.

Pe lângă sentimentul mult prea grăbitei plecări, tocmai când ne uimea cu bucuria de a-şi oferi preaplinul minţii şi al sufletului, rămânem, aşadar, cu credinţa că rostul dascălului chemat şi ales a fost deplin împlinit”.

Colectivul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia aduce un pios omagiu Profesorului FILIMON STREMŢAN şi este alături de familia îndoliată.

Să-i fie somnul lin şi ţărâna uşoară! Odihnească-se în pace, sub veghea îngerilor!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. GabiS

    joi, 08.08.2013 at 17:01

    Dumnezeu sa-l odihneasca! A fost un om deosebit.

  2. Florin M.

    sâmbătă, 10.08.2013 at 15:16

    Un om deosebit, un om bun. Bunul Dumnezeu sa il ierte!

  3. myriam

    joi, 15.08.2013 at 21:05

    Dumnzeu sa li ierte

  4. alin serban

    vineri, 16.08.2013 at 14:42

    Eu am inteles ceva de Liviu Stoica..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax