Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

Profitul Cupru Min Abrud va crește de cinci ori anul acesta. Compania va investi 14 milioane de euro

avatar

Publicat

Ministrul Economiei, Gheorghe Șimon s-a întâlnit cu conducerea Cupru Min Abrud pentru a stabili strategia de investiții și dezvoltare a companiei. Principala discuție s-a purtat în jurul îmbunătățirii randamentelor de extracție și a concentrației de cupru în minereul extras, cu 2,7% în ultimii doi ani. Aceasta ar avea un impact pozitiv direct în veniturile companiei, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.  Totodată, ministerul a anunțat că profitul estimat pentru 2017 va fi de cinci ori mai mare decât cel realizat în 2016. 

Veniturile companiei au crescut și ca urmare a majorării cotațiilor bursiere internaționale, dar și datorită contractelor mai avantajoase încheiate în 2017. Estimarea de profit brut a CupruMin, în 2017, este de cinci ori mai mare decât cifra realizată anul trecut, de 6,9 mil. lei.

Investiții într-o instalație de neutralizare a apelor acide

Aproape două treimi din investițiile de peste 65 mil.lei ale companiei, din 2018, se concentrează în mediu, cu principal obiectiv finalizarea instalației de neutralizare a apelor acide. Un alt obiectiv este valorificarea superioară a minereului, prin recuperarea metalelor rare, precum molibdenul, dar și a fierului.

”I-am ascultat cu mare atenție pe cei de la CupruMin și i-am lăudat dar și criticat, când a fost cazul. Este foarte important ca unicul producător de cupru din România să-și urmeze programul de investiții, cu respectarea regulilor și legilor privind achizițiile dar și a normelor de mediu. De asemenea, să nu uite importanța resurselor umane și siguranța muncii, de reducerea accidentelor și de îmbunătățirea condițiilor și climatului la posturile de lucru”, a afirmat ministrul Gheorghe Șimon, la finalul întâlnirii.

La discuțiile de la Ministerul Economiei au participat secretarul de stat Simona Țeighiu-Jurj, consilieri și experți din aparatul de specialitate al ministerului și reprezentanți ai Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului (DPAPS).

Vinde concentrat printr-o firmă din Hong Kong

La sfârșitul lunii august, Cupru Min a finalizat licitaţia publică internaţională privind vânzarea unei cantităţi de 80.000 de tone de concentrat în următorii doi ani. Compania care a avut cea mai bună ofertă, în final, este Merlion Resources Holding Limited cu sediul în Hong Kong, China.

Compania are în jur de 540 de angajați și deține aproximativ 60% din rezerva de cupru a României. Soccietatea a obţinut în 2016 cea mai mare producţie de concentrat de cupru din istoria companiei (39.000 tone), un profit net de 3,3 milioane de lei şi a avut o cifră de afaceri de peste 129 milioane de lei (29 de milioane de euro).

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

AIUD

O persoană rănită ușor într-un accident produs la Aiud. Un TIR a rupt o țeavă de gaz

avatar

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident de circulație produs în Aiud, unde un TIR a lovit o țeavă de gaz. La fața locului au fost chemate  echipe ale ISU și ale furnizorului de gaze naturale.Detașamentul Aiud al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba a intervenit în noaptea de luni spre marți la un accident petrecut […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Salariul minim creşte de la 1 noiembrie 2018. Olguţa Vasilescu: ”Diferenţiere în funcţie de studii sau vechime”

avatar

Publicat

bani

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că salariul minim pe economie creşte de la 1 noiembrie anul acesta, şi nu de la 1 ianuarie 2019, cum era iniţial programat. De asemenea, salariul minim va fi diferenţiat în funcţie de studii sau vechime: 2.080 lei salariul minim brut pe ţară şi 2.350 lei salariul minim […]

Citește mai departe
Publicitate

ABRUD

Raport al CIA despre jaful resurselor din Apuseni. Aurul, argintul și uraniul plăteau operațiunile sovietice de spionaj

avatar

Publicat

CIA Apuseni

Arhiva desecretizată a Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA, celebra CIA, oferă informații extraordinare despre un ”proiect” româno-sovietic, desfășurat în Munții Apuseni. Totul se desfășura în cel mai mare secret, muncitorii erau izolați, iar minele erau păzite de soldaţi sovietici înarmaţi cu „balalaici”, cum erau numite de localnici, pistoalele mitralieră.La începutul anilor 1950, a fost […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat decedat, descoperit într-un apartament din Alba Iulia. Pompierii au forțat ușa

avatar

Publicat

Detașamentul Alba Iulia al Inspectoratului pentru Situații de Urgență a intervenit, luni seară, pentru deblocarea ușii unui apartament dintr-un bloc situat pe Bulevardul Revoluției din municipiu.Înăuntru, aceștia au descoperit trupul neînsuflețit al unui bărbat. Intervenția s-a produs ca urmare a unei alerte. Deocamdată nu se cunosc motivele decesului. La fața locului au fost chemați și polițiștii. Foto: […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate