Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza ANM actualizată pe luna martie: vreme capricioasă, cu variații mari de temperatură. Urmează zile cu ninsori sau ploi

Publicat

Prima lună de primăvară aduce vreme capricioasă, cu variații mari de temperatură de la o zi la alta sau de la o regiune la alta. Vor mai fi perioade cu ninsori.

Pe timp de noapte, minimele vor fi preponderent negative, până la finalul lunii martie. În general, în unele zone, temperaturile maxime vor fi mai mari decât normalul perioadei.

Va fi mai cald în 1-4 martie, dar și în 6-12 martie, cu diferențe de regim termic de la o zonă la alta.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 27 martie.

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 27 februarie – 5 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, sud-estice și local în cele centrale, dar și ușor mai coborâte în extremitatea de nord-est a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și local în cele estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

  • Temperaturi: maxime între 4 și 13 grade Celsius (mai cald în 1-2 martie, în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana); minime între -4 și 4 grade (zonele joase)
  • Precipitații: ninsori în 28 februarie în Crișana, Banat, Moldova; ploi în 3-4 martie (Transilvania, Maramureș, Crișana Banat – și în 2 martie), ploi în Oltenia în 2 martie

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 6-12 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în extremitatea de sud a țării, dar și ușor mai coborâte local în regiunile nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare în regiunile estice.

  • Temperaturi: maxime între 6 și 17 grade Celsius (mai cald spre finalul săptămânii; în București, cald toată săptămâna); minime între -5 și 8 grade (zonele joase)
  • Precipitații: ploi/ninsori în 7-11 martie în Transilvania și Maramureș, ploi în Crișana, Banat; ploi în 9-11 martie în Oltenia și București; ploi/ninsori în 9-11 martie, în Moldova

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 13-19 martie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

  • Temperaturi: maxime între 4 și 12 grade Celsius (mai cald spre finalul săptămânii; în București, cald toată săptămâna); minime între -7 și 0 grade (zonele joase)
  • Precipitații: ploi/ninsori în 14-16 martie, 18-19 martie în Transilvania; și în 13 martie în Maramureș; ploi în 16,18 martie în Oradea, în 14 și 18 martie în Banat; ninspri în jurul datei de 15 martie în Oltenia și posibile furtuni în 19 martie; ploi/ninsori în 16, 18 și 19 martie la București și Iași

Vremea/prognoza meteo: săptămâna 20-27 martie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

  • Temperaturi: maxime între 5 și 17 grade Celsius (mai cald spre finalul săptămânii; în București, cald toată săptămâna); minime între -4 și 6 grade (zonele joase)
  • Precipitații: posibile ploi/ninsori în jurul datei de 20 martie în zone din Transilvania și la București, ploi în Craiova

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax