Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza ANM pentru 28 august. Cod portocaliu extins: temperaturi sufocante în toată România. Când se retrage valul de căldură

Publicat

Aerul va fi sufocant, luni 28 august. ANM a extins Codul portocaliu de caniculă, iar temperaturile vor ajunge la 39 de grade.

În județul Alba: Val de căldură, temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, disconfort termic accentuat.

Indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși pragul de 80 de unitățiVal de căldură, temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, disconfort termic accentuat. Indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși pragul de 80 de unități.


Prognoza meteo 28 august: Temperaturi greu de suportat în toată România

Temperaturi caniculare în 30 de județe din România în data de 28 august. Astăzi vor fi din nou 39 de grade, iar meteorologii au extins codul portocaliu și în mai multe județe din Moldova și din centrul țării.

În Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat.

Specialiștii că și disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele de temperatură umezeală va depăși 80 de unități fapt ce consituie un pericol pentru sănătate.

Pentru estul Transilvaniei, în Dobrogea și în nordul Munteniei și al Olteniei a fost emis cod galben de canicula pentru luni. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 35 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 21 de grade.

Începând de marți valul de căldură se retrage, dar va fi instabilitate atmosferică

Începând de marți (29 august) valul de căldură se va retrage spre jumătatea estică.

De marți, de la ora 02 până la ora 12 va fi cod galben de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, în sud-vestul țării vremea va deveni instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp. Este vorba de județele Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj și Mehedinți.

După orele amiezii și pe parcursul nopții de marți spre miercuri, instabilitatea atmosferică se va manifesta îndeosebi în jumătatea de vest a țării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ff

    luni, 28.08.2023 at 08:06

    Si cand se racoreste? Ca asa graieste in titlul articolului. Ati inceput si voi sa bagati titluri in stil OTV.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax