Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza ANM: vine gerul în cea mai mare parte a țării. Vești proaste de la meteorologi pentru următoarele zile

Publicat

Vremea se răcește și devine geroasă, din acest weekend, în cea mai mare parte a țării. Perioada de frig va dura până la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre un nou episod de vreme foarte rece, de data aceasta.

În Alba, sunt anunțate nopți și dimineți geroase, cu minime ce vor coborî până la -12 grade Celsius în zone joase și până la -20 de grade Celsius la munte sau chiar mai frig, în condiții de viscol.

Temperaturi deosebit de scăzute vor fi mai ales în Transilvania, până înclusiv în 8 februarie, dar va fi în continuare frig cel puțin până în 14 februarie.

Meteorologii spun că, în țară, și săptămâna 6-13 februarie va fi cu temperaturi foarte scăzute. Aria precipitațiilor se va restrânge.

”Săptămâna viitoare vor fi temperaturi care pe parcursul nopților vor fi preponderent negative, cu cele mai coborâte valori nu numai în zonele depresionare din estul Transilvaniei, unde este posibil să consemnăm valori sub -15 grade, dar și în regiunile intracarpatice.

Săptămâna 6-13 februarie, așa cum arată și actualizarea estimărilor meteorologice, din punct de vedere al regimului de temperaturi este o săptămână mai rece decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a țării.

Și într-adevăr, până la sfârșitul lunii februarie ne așteptăm la un semnal din perspectiva unui deficit al cantităților de precipitații, în mod tradițional luna februarie fiind cea mai săracă lună în precipitații a anului și a iernii.

Din a doua parte a lunii februarie ne așteptăm cel mult să înregistrăm la nivel local, mai ales în partea de sud şi sud-vest, temperaturi ușor peste normă”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, potrivit antena3.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax