Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prognoza economică de toamnă. Cifre optimiste pentru România: un milion de joburi noi până în 2021, salariu mediu mai mare cu 50%

Publicat

statistica Comisia Naţională de Prognoză (CNP) anunţă cifre optimiste, în prognoza de toamnă. Până la sfârşitul anului 2021, ar urma să fie peste un million de noi joburi ocupate de salariaţi, comparative cu 2016, iar salariul net va fi cu 55% mai mare.

În acest an, numărul de salariaţi din economie ar urma să fie de aproape 5 milioane, un nivel care nu a mai fost atins niciodată de tânăra economie „de piaţă“ a României, scrie zf.ro. Înainte de anii `90 doar, erau peste 8 milioane. Ulterior, 3 milioane de oameni au la muncă plecat peste hotare.

Potrivit CNP, în prima jumătate a anului 2017, au fost înregistraţi 120.000 de noi salariaţi, chiar dacă unii economişti anticipau concedieri în contextual majorării salariului minim pe economie şi a creşterii costurilor cu angajaţii.

Salariile au crescut, în medie, cu 14%, în perioada amintită. CNP estimează în continuare creşteri salariale de peste 7%, în următorii patru ani.

În 2021, economia ar urma să înregistreze 5,7 milioane de salariaţi.

sursă: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax