Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza în județul Alba: vara continuă și la început de octombrie. La nivel național, vremea se schimbă radical în câteva zile

Publicat

Vremea se va schimba radical în curând, așa că ar fi bine să ne mai bucurăm de cele câteva zile de vară, la final de septembrie, cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului.

„Avem, într-adevăr, o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, temperaturi de până la 27 chiar 30 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, acestea fiind valori cu peste 6-7 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată. Acest tablou termic se va menține, de altfel, și în zilele următoare, şi joi, şi vineri.

Poate doar sâmbătă se va răci ușor în vest, în nord, în centru, apoi și în celelalte regiuni, însă această răcire va aduce tabloul termic la un normal al perioadei calendaristice în care ne regăsim.

Acest lucru înseamnă temperaturi maxime până vineri, între 23-24 de grade până spre 28-29 de grade, izolat, din nou 30 de grade”, a explicat Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3.

Vremea în județul Alba: vara continuă și la început de octombrie

La Alba Iulia și Blaj, maximele zilelor de joi, vineri și sâmbătă vor atinge 27 de grade Celsius, cu o scădere ușoară duminică spre 25 de grade.

Minimele vor fi atinse în cursul nopții: 9 grade Celsius.

Vremea va rămâne caldă și în zona Munților Apuseni. Temperaturile înregistrate vor fi doar cu un grad sau două mai mici decât cele de la Alba Iulia.

Astfel, în localitățile din Apuseni, vor fi temperaturi maxime cuprinse între 24 și 26 de grade Celsius. Ploile vor veni abia joia viitoare, iar mercurul în termometre va coborî la 19 grade Celsius.

La Cugir, maximele zilelor de joi, vineri și sâmbătă vor atinge 26 de grade Celsius, cu o scădere ușoară duminică spre 24 de grade.

Zilele rămân însorite, cu temperaturi de peste 21 de grade toată săptămâna viitoare. Singura zi ploioasă, arată prognoza, este cea de vineri, 6 octombrie.

Tot vineri, 6 octombrie, plouă și la Ocna Mureș. În rest, maximele rămân peste peste 25 de grade până duminică, 1 octombrie, când se va înregistra o scădere ușoară a temperaturii. Săptămâna următoare rămâne însorită.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax