Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. Cum va vremea de Florii și de Paști

soare meteo vremea prognoza anm

Publicat

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. Cum va vremea de Florii și de Paști. Chiar dacă în această săptămână vor fi alternanțe termice semnificative, cu zile în care va fi mai frig decât de obicei, vremea se va schimba odată cu ultimele zile ale lunii aprilie. 

Potrivit meteorologilor, de Florii vremea va fi frumoasă în mare parte din țară și este posibil ca ploile să lipsească. Apoi, în preajma Sărbătorilor de Paști vremea intră într-un proces de răcire. Sunt anunțate și ploi consistente, mai ales în intervalul 3 – 5 mai 2024.

Vremea în Alba în săptămâna 22 – 28 aprilie: Ultimele zile ale lunii aprilie aduc o vreme potrivită perioadei în care ne aflăm. Temperaturile sunt plăcute, specifice primăverii. La fel sunt și perioadele în care alternează zile ploioase cu cele însorite.

Meteorologii au emis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 22 aprilie – 5 mai 2024.

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. TRANSILVANIA

Intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative. Se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 10 și 18 grade. Ulterior, în perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime în jurul a 24 de grade.

Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 20 de grade.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, în prima săptămână minimele se vor încadra între 1 și 7 grade, în medie regională. După data de 29 aprilie temperatura aerului va crește ușor și se estimează că se vor înregistra temperaturi minime în jurul a 9 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 – 27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului de prognoză.

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. BANAT

Intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative. Se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 14 și 18 grade. Ulterior, în perioada 26 aprilie – 1 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime în jurul a 26 de grade.

Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor va fi de 22 de grade.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, prima săptămână va fi caracterizată de alternanțe termice semnificative, cu medii ale temperaturilor minime cuprinse între 4 și 9 grade. După noaptea de 28 aprilie, temperatura aerului va crește treptat spre minime în jurul a 12 grade (în noaptea de 3 mai). Apoi, în ultimele două nopți ale intervalului vor scădea până spre medii de 9…10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 – 27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. CRIȘANA

Intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 12 și 20 de grade.

Ulterior, în perioada 26 aprilie – 1 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime în jurul a 26 de grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 20 de grade.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, prima săptămână va fi caracterizată de alternanțe termice semnificative, cu medii ale temperaturilor minime cuprinse între 3 și 8 grade. După noaptea de 27 aprilie, temperatura aerului va crește treptat spre minime în jurul a 11 grade (în noaptea de 3 mai). Apoi, în ultimele două nopți ale intervalului, vor scădea până spre medii de 9…10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 – 27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. MARAMUREȘ

Intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 10 și 19 grade. Ulterior, în perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime în jurul a 25 de grade.

Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 20 de grade.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, în intervalul 22 – 27 aprilie, valorile termice minime se vor încadra între 2 și 7 grade, iar ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va crește ușor, spre minime de 9…10 grade. În ultimele două nopți ale intervalului minimele vor scădea până spre 8…9 grade, mediat regional.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 – 27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. MOLDOVA

În prima săptămână, în intervalul 22 – 28 aprilie, temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade. În restul intervalului de prognoză, se estimează medii ale maximelor cuprinse între 20 și 24 de grade. Cele mai mari valori se vor înregistra în intervalul 30 aprilie – 2 mai.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, în prima săptămână minimele se vor  încadra între 2 și 7 grade. Ulterior datei de 28 aprilie, temperatura aerului va crește ușor spre minime ce se vor situa în jurul a 10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 -27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. DOBROGEA

În primele două zile ale intervalului de prognoză se estimează temperaturi maxime de 14 grade. Apoi, vremea se va încălzi semnificativ, astfel încât în ziua de 24 aprilie, media maximelor va fi de 22 de grade. Ulterior zilei de 24 aprilie și până spre finalul intervalului, media maximelor se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, temperaturile minime se vor încadra între 6 și 12 grade, iar ulterior datei de 28 aprilie, între 10 și 12 grade, mediat regional.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 -24 aprilie.

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. MUNTENIA

În prima săptămână, în intervalul 22 – 28 aprilie, temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 21 de grade. În restul intervalului de prognoză, se estimează medii ale maximelor cuprinse între 22 și 24 de grade.

Cele mai mari valori se vor înregistra în intervalul 30 aprilie – 2 mai.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, în prima săptămână minimele se vor încadra între 5 și 9 grade, iar ulterior datei de 28 aprilie, temperatura aerului va crește ușor spre minime termice cuprinse între 8 și 11 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 – 27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. OLTENIA

Intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 14 și 20 de grade. Ulterior, în perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime de 24…25 de grade.

Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 22 de grade.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, în intervalul 22 -27 aprilie, valorile termice minime se vor încadra între 5 și 9 grade, iar ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va crește ușor, spre minime în jurul a 11 grade, În ultimele două nopți ale intervalului (4 și 5 mai) minimele vor scădea ușor până spre 9…10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 – 27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. LA MUNTE

Intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 4 și 9 grade.

Ulterior, în perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime de 12…13 grade.

Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 10 grade.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, în intervalul 22 -27 aprilie, valorile termice minime se vor încadra între -2 și 1 grad, iar ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va crește ușor, spre minime în jurul a 6 grade. În ultimele două nopți ale intervalului (4 și 5 mai) minimele vor scădea ușor până spre 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 22 – 27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax