Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie: Temperaturi de primăvară, cu maxime de peste 15 grade Celsius

Publicat

ploaie soare vremea prognoza

Prognoza meteo 29 ianuarie – 4 februarie 2024: Urmează o săptămână în care vom avea parte de variații mari de temperatură. În primele zile, vremea se menține rece, însă nu pentru mult timp. De la mijlocul săptămânii vremea se va încălzi semnificativ, cu temperaturi care par mai degrabă potrivite pentru începutul primăverii.

Vremea în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie 2024 aduce o alternanță între minime negative și valori peste normalul perioadei.

Potrivit prognozemeteo,  până joi, 1 februarie 2024, sunt așteptate temperaturi negative, iar minimele vor coborî la munte până la -12 grade Celsius. De joi însă vremea se încălzește, iar temperaturile se vor menține ridicate și în weekend, când vor atinge pragul de 17 – 18 grade Celsius.

Sunt așteptate precipitații însemnate cantitativ, care vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

Citește și: Vremea în Alba, în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie: Se mai încălzește, dar sunt așteptate câteva ploi. Prognoza pe localități

În județul Alba, se anunță o săptămână cu schimbări de vreme de la o zi la alta. Vor alterna zilele mohorâte, cu multe ploi, cu cele în care soarele își face simțită prezența.

Prognoza meteo în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie. Temperaturi minime

Regimul de temperaturi nocturne va rămâne negativ la nivelul întregii țări, cel puțin până spre weekend.

Luni vom avea la nivelul întregii  țări minime de la -1 spre -3, -4 grade, cu valori mai scăzute prin Transilvania și Maramureș (-5, –7 grade). La munte vor fi minime sub pragul gerului (-11, -14 grade).

Marți doar prin estul Munteniei ți Dobrogea vom avea valori de 0, -1 grad, în timp ce în restul țării va fi o noapte rece, cu minime de la -4 spre -6, -7 grade, în timp ce la munte coborâm din nou sub pragul gerului, cu -11, -13 grade, iar pe crestele montane chiar spre -15, -17 grade.

Și dimineața zilei de miercuri vine cu aceleași temperaturi scăzute, -4, -6, -7 grade la nivelul întregii țări (-10, -12 grade la munte și pe creste).

Joi avem parte de o ușoară ameliorare, astfel că minimele se opresc la valori de -1, -3, -4 grade, cu cele mai scăzute valori (-5, -7 grade) prin nordul Moldovei, Maramureș și Transilvania.

Vineri, prin Muntenia, Oltenia, vestul Banatului, nordul Moldovei și Dobrogea avem parte de minime pozitive, 3 – 5, izolat 6 grade, iar în restul țării vor fi de la -1 grad spre 1 – 2 grade.

Și weekendul păstrează același regim termic cu temperaturi minime pozitive, valori cuprinse, în general, între 5 – 7 grade sâmbătă, iar duminică între 1 – 3, 4 grade, cu 6 – 8 grade în sud-vestul extrem al Olteniei, nordul și centru Moldovei.

Prognoza meteo în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie. Temperaturi maxime

Luni maximele vor pleca de la valori de 1- 3 grade prin Moldova, estul Munteniei, Dobrogea și estul Transilvaniei până la valori de 5 – 7 grade în restul Munteniei, Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș și restul Transilvaniei.

La munte maximele rămân negative, -2, -4 grade, cu valori spre -6, -7 grade pe creste.

Și pe parcursul zilei de marți vom avea tot maxime de 2 – 4 grade în cea mai mare parte a țării, excepția urmând să fie nordul Moldovei, Banatul și Crișana, unde maximele pot urca spre 7 – 8 grade.

Miercuri se vor atinge 5 – 7 grade în cea mai mare parte a țării, în timp ce în zonele deluroase din Moldova, Muntenia, se vor atinge și valori de 9 – 10 grade.

Joi și vineri vom avea parte de maxime cuprinse 7 – 10 grade, cu valori mai scăzute prin Transilvania, Maramureș, nordul și centrul Moldovei (5 – 6 grade).

Weekendul va aduce temperaturi primăvăratice în toată țara, 12 – 14, 15 grade, iar prin Oltenia sunt posibile chiar valori de 17 – 18 grade.

Prognoza meteo în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie. Precipitații

Luni avem condiții de ninsori slabe mai ales prin zonele montane și, izolat și pe arii restrânse, prin Muntenia. Vor fi mai degrabă fulguieli.

Odată cu după amiaza zilei de joi, un front de precipitații pătrunde prin N, NV, și aduce ploi prin Banat, Crișana, nordul Moldovei, ploi, lapoviță și ninsori prin Transilvania, Maramureș, predominat ninsori prin zonele montane, iar seara ploile ajung și prin Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei.

Vorbim tot de cantități reduse, maxim 2 – 4 l/mp.

Vineri rămânem cu ninsori prin zonele montane iar odată cu orele după amiezii avem parte de ploi prin Banat și Crișana, ploi, lapoviță și ninsori prin Maramureș și nordul Transilvaniei, respectiv ninsori prin zonele montane din nord.

În noaptea de vineri spre sâmbătă ploile ajung și prin Moldova iar pe parcursul zilei de sâmbătă vom avea ploi mai ales prin zonele montane.

Prognoza meteo în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie. Context sinoptic

Ultimele zile din ianuarie și începutul lunii februarie vin la nivelul țării noastre un regim de presiune ridicată, asociată unui anticiclon care va domina cea mai mare parte a continentului, asta în timp ce în zona Atlanticului avem în continuare o activitate ciclonică extrem de intensă.

Spre finalul săptămânii talvegul unei depresiuni poziționate în nordul continentului ar putea ajunge și spre țara noastră.

Regimul de presiune ridicată presupune și absența din regiunea țării noastre a fronturilor atmosferice dar și o circulație preponderent atlantică (V-E) car va aduce spre țara noastră un aer cald și foarte cald, cu abateri termice pozitive care pot ajunge, mai ales spre finalul săptămânii, la valori și cu +10, +12 grade peste normalul climatologic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax