Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROGNOZA METEO în Transilvania până în 13 aprilie: Care sunt zilele cu temperaturi mai scăzute şi când se încălzeşte. Posibile ploi

Publicat

primavara

Meteorologii anunţă prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, când sunt aşteptate alternări între vremea mai răcoroasă şi cea care aminteşte de vară, dar şi posibile ploi.  În Transilvania, vor fi şi temperaturi maxime de 12 grade, în jurul datelor de 2 şi 6 aprilie, dar şi de 18 grade, în 4 aprilie.

Până în jurul datei de 8 aprilie, vor alterna intervalele cu încălzire şi răcire a vremii, astfel că în 2 şi 6 aprilie media temperaturilor maxime nu va depăşi 10-12 grade, în timp ce în jurul datei de 4 aprilie vremea va fi caldă, cu maxime diurne în jur de 18 grade.

În tot acest interval, minimele nocturne vor avea medii de la -2 la 4 grade, cu cele mai reci dimineţi în zilele de 6 şi 7 aprilie. Până la sfârşitul intervalului de prognoză, valorile termice se vor menţine relativ constante, atât ziua cât şi noaptea, fiind apropiate de normalul acestei perioade calendaristice, cu maxime de 14-15 grade și minime de aproximativ 2 grade.

Pe parcursul primelor zile, ploile se vor semnala pe arii restrânse, mai ales în data de 2 aprilie. După 4 aprilie însă, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi destul de ridicată, în special în jurul datei de 5 aprilie.

La munte, în intervalul 31 martie – 8 aprilie se vor remarca oscilaţii semnificative ale valorilor termice, atât diurne cât şi nocturne. În cele mai calde zile, respectiv 31 martie şi 4 aprilie, se va înregistra o medie a temperaturilor maxime de aproximativ 10 grade, pentru ca în cele mai răcoroase (2 şi 6 aprilie) valorile diurne să nu depăşească, în medie, 3-5 grade.

Temperaturile minime vor varia, în medie, între -4 şi 2 grade. După data de 8 aprilie, vremea se va încălzi uşor, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză, nu se vor mai consemna variaţii semnificative ale temperaturii aerului, maximele diurne urmând a se situa în jurul unei medii de 8 grade, iar minimele nocturne vor fi de -1 şi 0 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată. Acestea se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datei de 5 aprilie şi din nou în intervalul 10 – 13 aprilie. Vor fi ploi, dar în zona mai înaltă vor fi și lapovițe și ninsori, îndeosebi în jurul datelor de 2 și 5-6 aprilie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax