Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prognoza meteo în Transilvania, până la sfârşitul lunii: Vezi când va fi cel mai frig în octombrie

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 14 – 27 octombrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, vremea se menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit la mijlocul lunii octombrie, media valorilor maxime urmând a se situa între 17 şi 19 grade, iar a minimelor între 7 şi 9 grade. Din 17 octombrie temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că valorile medii din cursul zilelor, respectiv de 12-14 grade, se vor situa sub cele specifice datei, iar valorile minime de 4-6 grade vor caracteriza dimineţi normale. Începând cu data de 19 octombrie şi posibil până spre sfârşitul intervalului de prognoză, regimul termic se va situa peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor, ce vor fi de 15-19 grade, cât şi a minimelor, anticipate a se situa între 4 şi 8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 16 octombrie, când vor fi local cantităţi de apă mai însemnate, dar şi în 23 octombrie, când sunt posibile ploi slabe.

La munte, în general regimul termic se va menţine apropiat de cel climatologic normal, cu valori maxime în medie de 9-14 grade şi minime între 3 şi 7 grade. Ceva mai rece va fi vremea în intervalul 16-19 octombrie, când media valorilor nocturne va fi în jurul a 0 grade, iar cea a temperaturilor maxime va fi de 5-8 grade.

Vor fi posibile precipitaţii slabe în mare parte a intervalului, însă în jurul datei de 16 octombrie acestea vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ. În aceeaşi perioadă, pe fondul scăderii de temperatură, vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere la altitudini mari.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax