Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo, luna august. Meteorologii anunță patru săptămâni de vreme capricioasă. Directorul ANM: este o vară a extremelor

Publicat

ANM a emis prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni 2023. Meteorologii au anunțat că în luna august vremea va fi capricioasă în întreaga țară. Astfel, perioadele cu zile caniculare vor fi înlocuite de reprize cu precipitații și cu temperaturi mai mici decât cele normale în august.

Astfel, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, după cea mai caldă lună iulie din istorie, ne așteaptă o lună august cu temperaturi mai scăzute decât cele normale, cel puțin în primele două săptămâni. Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat, prognoza meteo pentru luna august.

”Debutul lunii august, ultima lună din această vară, adce valori de temperaturi la scara întregii țări,  între 25, până la 33 de grade.

Miercuri deja vorbim în partea de sud, sud-vest a țării de 36 de grade, iar joi valul de căldură se va extinde în toată țara, se va intensifica, în special în sudul și în vestul țării, unde va fi caniculă și disconfortul termic foarte ridicat, pentru că este posibil să consemnăm din nou valori apropiate de 40 de grade, în special în Lunca Dunării, 38 joi și 39-40 de grade pentru ziua de vineri.

Iar această alternanță de zile mai răcoroase va fi de interes, pentru că dacă sâmbătă canicula și disconfortul termic vor persista în jumătatea de sud-est a țării, temperaturile în rest vor coborî, mai ales în partea de vest, la 27°C, duminică un ecard de 20 până la 27-28 de grade, după care săptămâna a doua va aduce din nou temperaturi în creștere, apropiate de 33 de grade.

Iată că aceste alternanțe semnificative rămân de interes și pentru luna august din acest an, care cu siguranță va confirma o vară a extremelor meteorologice și în țara noastră”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3

Vremea în săptămâna 31 iulie – 7 august

În săptămâna 31 iulie – 7 august, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, posibil ușor mai ridicate în regiunile nord-estice și în cele sudice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice și local în cele vestice, estice, sud-estice și centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, au stabilit polițiștii.

Vremea în săptămâna 7 – 14 august

În săptămâna 7 – 14 august, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în toată țară, dar diferențele vor fi mai mari în regiunile regiunile nord-vestice și centrale.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea în săptămâna 14 – 21 august

În săptămâna 14 – 21 august, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviomertic va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Vremea în săptămâna 21 – 28 august

În săptămâna 21 – 28 august, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai ridicate în cele sudice și sud-vestice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, au precizat meteorologii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax