Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PROGNOZA METEO lunară: Cum va fi VREMEA de 1 IUNIE. Temperaturi şi precipitaţii în următoarele 4 săptămâni

Publicat

copil meteo umbrela

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pe următoarele patru săptămâni, până în 3 iunie. Va fi în continuare frig comparativ cu normalul perioadei, în următoarele zile, dar şi săptămâna viitoare şi va ploua. Temperaturile mai urcă după 20 mai, până la valori de 26-28 de grade Celsius.

La Alba Iulia, de 1 iunie, se anunţă vreme cu nori şi soare şi temperaturi maxime de 22 grade Celsius.

Săptămâna 6-13 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, cu o abatere negativă mai pronunțată în regiunile intracarpatice și la munte.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a României, dar mai ales în centrul, estul și nordul teritoriului.

Săptămâna 13-20 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile vestice și sud-vestice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice și la munte.

Săptămâna 20-27 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a teritoriului.

Săptămâna 27 mai – 3 iunie

Valorile termice estimate pentru această săptămână se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de ceea ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în acest interval.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

sursă: meteoromania.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax